Směs cheesecake
- krémový sýr (typu Philadelphia, pokojové teploty) 230 g
- cukr krupice 50 g
- vejce 1 ks
- bílá čokoláda (úlomky ) 1 velká hrst
Směs brownies
- máslo 60 g
- mléčná čokoláda (nalámaná ) 1 velká hrst
- cukr krupice 100 g
- vejce 2 ks
- hladká mouka 85 g
- sůl 1/4 lžičky
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. V míse promíchejte krémový sýr, cukr a vejce a utřete dohladka.
- Vmíchejte úlomky bílé čokolády a dejte stranou.
- Na brownies uveďte na sporáku do varu vodu v kastrolu. Plamen vypněte a na kastrol postavte ohnivzdornou mísu. Promíchejte v ní máslo a úlomky čokolády, jen co se rozpustí a spojí. Vmíchejte cukr a vejce.
- V jiné míse promíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl a tuto suchou směs pak přimíchejte k té čokoládové, až se dobře spojí. Polovinu vzniklého těsta vlijte do čtverhranné formy o rozměrech 25 x 25 cm.
- Na těsto rozestřete tvarohovou směs a pak vlijte zbytek čokoládového těsta. Špičkou grilovací jehly horní dvě vrstvy promíchejte, aby vzniklo mramorování. Pečte 25 až 30 minut, až na povrchu vznikne tenká lesklá vrstvička.
PRIMA TIP: Cheesecake je americká verze tvarohového koláče, která se postupem času osamostatnila a vytvořila úchvatné varianty včetně nepečených. Krémový sýr je víceméně jemný tvaroh a pokud nemáte americký originál s názvem Philadelphia, použijte plno- nebo polotučný tvaroh či žervé. Chcete-li ale získat typickou jemnost, protřete je napřed přes jemný cedník a dobře umíchejte.
Brownies à la cheesecake Zdroj: Marek Kučera