reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Brownies à la cheesecake
Autor: Marek Kučera Brownies à la cheesecake

Brownies à la cheesecake

Hodnoceno: 2x
Tohle je vrcholný výkon, totiž spojit kouzlo dvou ikonických dezertů na jednom jediném plechu. Kdo by odolal?
do 1 hodiny
16 ks porcí

reklama

Suroviny (16 ks porcí)

Směs brownies:

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. V míse promíchejte krémový sýr, cukr a vejce a utřete dohladka.
  2. Vmíchejte úlomky bílé čokolády a dejte stranou.
  3. Na brownies uveďte na sporáku do varu vodu v kastrolu. Plamen vypněte a na kastrol postavte ohnivzdornou mísu. Promíchejte v ní máslo a úlomky čokolády, jen co se rozpustí a spojí. Vmíchejte cukr a vejce.
  4. V jiné míse promíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl a tuto suchou směs pak přimíchejte k té čokoládové, až se dobře spojí. Polovinu vzniklého těsta vlijte do čtverhranné formy o rozměrech 25 x 25 cm. 
  5. Na těsto rozestřete tvarohovou směs a pak vlijte zbytek čokoládového těsta. Špičkou grilovací jehly horní dvě vrstvy promíchejte, aby vzniklo mramorování. Pečte 25 až 30 minut, až na povrchu vznikne tenká lesklá vrstvička.

PRIMA TIP: Cheesecake je americká verze tvarohového koláče, která se postupem času osamostatnila a vytvořila úchvatné varianty včetně nepečených. Krémový sýr je víceméně jemný tvaroh a pokud nemáte americký originál s názvem Philadelphia, použijte plno- nebo polotučný tvaroh či žervé. Chcete-li ale získat typickou jemnost, protřete je napřed přes jemný cedník a dobře umíchejte.

Brownies à la cheesecake
Autor: Marek Kučera Brownies à la cheesecake

reklama

Související témata: brownies , čokoláda , cheesecake , Sladké , Americká kuchyně