Brownies à la cheesecake

Moje hodnocení
4x

Tohle je vrcholný výkon, totiž spojit kouzlo dvou ikonických dezertů na jednom jediném plechu. Kdo by odolal?

16 porcí
60 minut
americká

Směs cheesecake

  • krémový sýr typu Philadelphia, pokojové teploty 230 g
  • cukr krupice 50 g
  • vejce 1 ks
  • úlomky bílé čokolády 1 velká hrst

Směs brownies

  • máslo 60 g
  • nalámaná mléčná čokoláda 1 velká hrst
  • cukr krupice 100 g
  • vejce 2 ks
  • hladká mouka 85 g
  • kypřicí prášek 1/2 lžičky
  • sůl 1/4 lžičky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. V míse promíchejte krémový sýr, cukr a vejce a utřete dohladka.
  2. Vmíchejte úlomky bílé čokolády a dejte stranou.
  3. Na brownies uveďte na sporáku do varu vodu v kastrolu. Plamen vypněte a na kastrol postavte ohnivzdornou mísu. Promíchejte v ní máslo a úlomky čokolády, jen co se rozpustí a spojí. Vmíchejte cukr a vejce.
  4. V jiné míse promíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl a tuto suchou směs pak přimíchejte k té čokoládové, až se dobře spojí. Polovinu vzniklého těsta vlijte do čtverhranné formy o rozměrech 25 x 25 cm.
  5. Na těsto rozestřete tvarohovou směs a pak vlijte zbytek čokoládového těsta. Špičkou grilovací jehly horní dvě vrstvy promíchejte, aby vzniklo mramorování. Pečte 25 až 30 minut, až na povrchu vznikne tenká lesklá vrstvička.

PRIMA TIP: Cheesecake je americká verze tvarohového koláče, která se postupem času osamostatnila a vytvořila úchvatné varianty včetně nepečených. Krémový sýr je víceméně jemný tvaroh a pokud nemáte americký originál s názvem Philadelphia, použijte plno- nebo polotučný tvaroh či žervé. Chcete-li ale získat typickou jemnost, protřete je napřed přes jemný cedník a dobře umíchejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty