redakce Prima FRESH

Brownies à la cheesecake

Moje hodnocení
11x

Tohle je vrcholný výkon, totiž spojit kouzlo dvou ikonických dezertů na jednom jediném plechu. Kdo by odolal?

16 porcí
60 minut
americká

Směs cheesecake

Směs brownies

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. V míse promíchejte krémový sýr, cukr a vejce a utřete dohladka.
  2. Vmíchejte úlomky bílé čokolády a dejte stranou.
  3. Na brownies uveďte na sporáku do varu vodu v kastrolu. Plamen vypněte a na kastrol postavte ohnivzdornou mísu. Promíchejte v ní máslo a úlomky čokolády, jen co se rozpustí a spojí. Vmíchejte cukr a vejce.
  4. V jiné míse promíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl a tuto suchou směs pak přimíchejte k té čokoládové, až se dobře spojí. Polovinu vzniklého těsta vlijte do čtverhranné formy o rozměrech 25 x 25 cm.
  5. Na těsto rozestřete tvarohovou směs a pak vlijte zbytek čokoládového těsta. Špičkou grilovací jehly horní dvě vrstvy promíchejte, aby vzniklo mramorování. Pečte 25 až 30 minut, až na povrchu vznikne tenká lesklá vrstvička.

PRIMA TIP: Cheesecake je americká verze tvarohového koláče, která se postupem času osamostatnila a vytvořila úchvatné varianty včetně nepečených. Krémový sýr je víceméně jemný tvaroh a pokud nemáte americký originál s názvem Philadelphia, použijte plno- nebo polotučný tvaroh či žervé. Chcete-li ale získat typickou jemnost, protřete je napřed přes jemný cedník a dobře umíchejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty