Sandra Mikuličová

Citronové brownies s malinovou polevou

Moje hodnocení
7x

Jednoduchý, osvěžující letní dezert, který s originálními brownies nemá až tak moc společného. Chybí v nich hlavně kakao, takže to vlastně nejsou brownies ale spíš blondies. Zalité malinovou polevou hrají krásně růžovou barvou a prozáří každou slavnost.

12 porcí
60 minut

Těsto

Poleva

Na ozdobu

  • maliny
  • plátky citronu
  • jedlé květy

Postup přípravy

  1. Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem do hladké, světlé pěny. Zašlehejte vejce a přidejte strouhanou citronovou kůru i čerstvě vymačkanou šťávu.
  2. Troubu předehřejte na 170 °C. Malý plech či formu vyložte pečicím papírem.
  3. Do pěny zapracuje mouku s kypřicím práškem a solí. Maliny pokrájejte napůl a opatrně vmíchejte do těsta. Přesuňte ho do připraveného plechu či formy a uhlaďte. Pečte 25 minut.
  4. Mezitím připravte polevu. Maliny propasírujte přes jemné sítko, ať se zbavíte jadérek. Smíchejte je s citronovou šťávou a důkladně promíchejte s moučkovým cukrem do hladké směsi.
  5. Upečené brownies nechte vychladnout. Potřete je polevou a podle chuti ozdobte malinami, plátky citronu nebo jedlými květy.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Sandra Mikuličová

Spolu sníme Sandra Mikuličová

Kuchařka Spolu sníme je kniha plná receptů jedné bosé rozlítané a divoké kuchařky, která Vás zve nejen ke stolu, ale také do jejího života plného dobrodružství. Z této kuchařky budete chtít opravdu vařit. Je plná jednoduchých a snadných receptů, které ale zároveň vystihují momenty, o kterých všichni sníme. O divoké přírodě, horách, oceánu, společných chvílích s přáteli a rodinou. Jídlo stmeluje a kolem ohně a jídla se lidé scházeli už od pravěku. Kniha je rozdělena do pěti kapitol receptů, které nabízí originální pokrmy v různém ročním období, pro různé příležitosti.

www.spolusnime.cz


Přečtěte si také

Recepty