Blondies s hnědým máslem a vlašskými ořechy
Zdroj: Lžička cukru
Blondies s hnědým máslem a vlašskými ořechy
Zdroj:
Lžička cukru
Méně známější sestra brownies zaujme na první pohled světlou barvou, podle které dostala jméno. Základ tvoří zkaramelizované máslo, s kterým výborně ladí bílá čokoláda a křupavé opražené ořechy. Rozfázovaná příprava se odmění nevšední chutí. Při pečení těsto kontrolujte, aby zůstalo měkké, jen tak budou blondies vláčné.
Postup přípravy
-
Ořechy pokrájejte na menší kousky a zprudka je nasucho opečte v pánvi za občasného promíchání dozlatova a dokřupava. Trvá to přibližně 5 minut.
-
Mezitím rozpusťte máslo v rendlíku. Nechte ho ještě 2 minuty vařit na mírném stupni, aby lehce zhnědlo. Přelijte ho do větší mísy, vmíchejte oba cukry a nechte vychladnout.
-
Troubu předehřejte na 190 °C a pekáček o rozměrech 25 x 25 cm vyložte pečicím papírem nebo vymažte olejem. Bílou čokoládu nasekejte na 5mm kousky.
-
Do zchladlého másla s cukry přidejte vejce, žloutek a vanilkovou pastu a vyšlehejte směs metličkou nebo mixérem na nízké otáčky dohladka.
-
V jiné míse promíchejte mouku, škrob, kypřicí prášek a sůl. Zapracujte do máslové směsi – zlehka míchejte, až se obě složky spojí, ale nesnažte se rozmíchat vše dokonale dohladka, blondies by byly po upečení tvrdé. Na závěr opatrně vmíchejte opražené ořechy a bílou čokoládu.
-
Těsto vlijte do připraveného pekáčku a pečte v troubě 20–25 minut, až zpevní, ale zároveň zůstane měkké a vláčné. Při chladnutí se „dopeče“. Nechte zchladnout v pekáčku.
Blondies s hnědým máslem a vlašskými ořechy
Zdroj: Lžička cukru
Blondies s hnědým máslem a vlašskými ořechy
Zdroj:
Lžička cukru
Vyzkoušejte i další recepty na blondies a brownies