Suroviny
- cukr 200 g
 - kakaový prášek 80 g
 - hladká mouka 60 g
 - vejce 4 ks
 - máslo (změklé) 200 g
 - tmavá čokoláda 200 g
 - vanilkový lusk 1 ks
 - maliny 200 g
 
    
    
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 °C. Koláčovou formu o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte kakaovým práškem.
 - V míse smíchejte cukr, kakao, mouku a prášek do pečiva. Ve druhé míse vyšlehejte vejce s máslem. Směs vmíchejte do mísy se sypkou směsí a vytvořte vláčné těsto. Nakonec jemně vmíchejte kousky čokolády a dřeň z vanilky i se semínky. Pokud by směs byla příliš hustá, rozřeďte ji trochou mléka, aby byla tekutá, ale přesto hustá a trochu se táhla.
 - Směs nalijte do formy a poklaďte malinami. Některé maliny zapadnou úplně, jiné nechte „vykukovat“.
 - Pečte na střední mřížce trouby přibližně 45 minut, až se na povrchu koláče vytvoří krustička, uvnitř ale má být vláčný.