Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jednoduchý základní recept na klasické brownies
Brownies jsou původem americká laskomina, která ovšem v našich končinách rychle zdomácněla. My pro vás máme recept na základní těsto, které můžete upravovat dle vlastní fantazie. Přidejte třeba ořechy, sušené nebo čerstvé ovoce a pokaždé stvoříte novou lahůdku.
do 1 hodiny
12 ks porcí
Suroviny (12 ks porcí)
- Máslo 125 g
- holandské kakao 45 g + na poprášení
- velké vejce 2 ks
- cukr krupice 200 g
- hladká mouka s kypřícím práškem 150 g
- hořká čokoláda (50–70% kakaa), nasekaná 60 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rozpusťte máslo. Sundejte z plotny a vmíchejte do něj kakaový prášek.
- Vejce vyšlehejte do pěny, přidejte cukr a znovu důkladně vyšlehejte. Vmíchejte kakaovou směs. Přisypte mouku a spolu s čokoládou ji vmíchejte do směsi.
- Těsto nalijte do vymazaného pekáče (20 x 20 cm), vyloženého pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut nebo dokud nebude těsto propečené, ale pořád vlhké.
- Nechte vychladnout a potom nakrájejte na kostky. Důkladně poprašte dalším kakaovým práškem.
Brownies Foto: isifa.com