Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jednoduchý základní recept na klasické brownies
Brownies jsou původem americká laskomina, která ovšem v našich končinách rychle zdomácněla. My pro vás máme recept na základní těsto, které můžete upravovat dle vlastní fantazie. Přidejte třeba ořechy, sušené nebo čerstvé ovoce a pokaždé stvoříte novou lahůdku.
do 1 hodiny
12 ks porcí
Suroviny (12 ks porcí)
- Máslo 125 g
- holandské kakao 45 g + na poprášení
- velké vejce 2 ks
- cukr krupice 200 g
- hladká mouka s kypřícím práškem 150 g
- hořká čokoláda (50–70% kakaa), nasekaná 60 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rozpusťte máslo. Sundejte z plotny a vmíchejte do něj kakaový prášek.
- Vejce vyšlehejte do pěny, přidejte cukr a znovu důkladně vyšlehejte. Vmíchejte kakaovou směs. Přisypte mouku a spolu s čokoládou ji vmíchejte do směsi.
- Těsto nalijte do vymazaného pekáče (20 x 20 cm), vyloženého pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut nebo dokud nebude těsto propečené, ale pořád vlhké.
- Nechte vychladnout a potom nakrájejte na kostky. Důkladně poprašte dalším kakaovým práškem.
Brownies Foto: isifa.com