Suroviny
- máslo 125 g
- kakao (holandské ) 45 g + na poprášení
- vejce (velké ) 2 ks
- cukr krupice 200 g
- hladká mouka (s kypřicím práškem) 150 g
- čokoláda s vysokým obsahem kakaa (s 50–70 % kakaa, nasekaná) 60 g
Postup přípravy
- Rozpusťte máslo. Sundejte z plotny a vmíchejte do něj kakaový prášek.
- Vejce vyšlehejte do pěny, přidejte cukr a znovu důkladně vyšlehejte. Vmíchejte kakaovou směs. Přisypte mouku a spolu s čokoládou ji vmíchejte do směsi.
- Těsto nalijte do vymazaného pekáče (20 x 20 cm), vyloženého pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut nebo dokud nebude těsto propečené, ale pořád vlhké.
- Nechte vychladnout a potom nakrájejte na kostky. Důkladně poprašte dalším kakaovým práškem.
Vyzkoušejte také recept na výtečný strouhaný koláč s tvarohem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE