Korpus
- máslo (nebo rostlinný tuk na pečení) 250 g
- vejce 3 ks
- med 3 lžíce
- cukr krupice 300 g
- hladká mouka 400 g
- jedlá soda 1 lžička
Na promazání
- slazené kondenzované mléko 1 plechovka
- máslo 300 g
- mleté vlašské ořechy 1 hrst
- tmavá čokoláda (na oči a čumák) 3 čtverečky
Postup přípravy
- Připravte vodní lázeň (do většího hrnce dejte trochu vody a na něj menší hrnec, ve kterém se bude připravovat těsto). Když voda vře, vložte do kastrolu nejprve máslo a nechte ho rozpustit. Pak přidejte ostatní ingredience na těsto. Vše míchejte 10 minut.
- Připravte si šablonu medvídka a na pečicí papír rozetřete vždy část těsta. Těsto vyjde na tři placky medvídka a tři menší kolečka na čumák. Těsto se snažte rozetřít na co nejtenčí placku a vždy lehce přes okraj šablony.
- Placky pečte na 170 °C dozlatova (cca 7 minut). Po vychladnutí je seřízněte podle šablony do přesného tvaru.
- Z másla a salka vyšlehejte krém, kterým jednotlivé placky promažete. Do krému můžete dát i rozemleté ořechy a rozdrcené odřezky těsta. Postupně skládejte celý dort (placka – krém – placka – krém...).
- Nakonec dort ozdobte krémem a zasypejte rozemletými odřezky, aby byl medvídek „chlupatý“. Ouška a čumák vynechejte.
- Oči a čumák vyrobíte z rozehřáté čokolády, kterou necháte ztuhnout do požadovaného tvaru v lednici. Dort je nejlepší druhý den, kdy se trochu rozleží.

Amálčin méďovník aneb medový dort podle Terezy z blogu Srdce z jeřabin Zdroj: Rok plný tvoření – pro sebe, svou rodinu a společné vzpomínky
Vyzkoušejte medovníkové kuličky s karamelovým krémem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Medovníkové kuličky s karamelovým krémem