Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Recepty
Tereza Pánková ,
Kublanka.cz
Pin it

Hit týdne

Další hity

Boloňské špagety

Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

Medový dort "včelí bodnutí"

Medový dort "včelí bodnutí"

Medový dort "včelí bodnutí" Zdroj: Kublanka.cz

  • Zavřít

Medový dort "včelí bodnutí" Zdroj: Kublanka.cz

Moje hodnocení
7x

Říká se mu "bienenstich" nebo "bee sting cake" a původem je z Německa. Ke svému názvu přišel dost jednoduše. Cukráře, který tento dort vynalezl, píchla při jeho pečení včela. :P Kdo by to byl čekal? :)

1 porce
120 minut

Vanilkový krém

  • žloutek 6 ks
  • cukr krupice 110 g
  • hladká mouka 40 g
  • vanilkový lusk 1 ks
  • plnotučné mléko 500 ml
  • máslo (změklé ) 100 g

Těsto

  • plnotučné mléko (vlažné ) 125 ml
  • cukr krupice 55 g
  • sušené droždí 5 g
  • hladká mouka 300 g
  • máslo (změklé ) 50 g + na vymazání formy
  • vanilkový extrakt 1 lžička
  • vejce 1 ks + 2 žloutky

Mandlová krusta

  • máslo 70 g
  • cukr krupice 55 g
  • med 2 lžíce
  • plnotučné mléko 1 lžíce
  • mandlové plátky 120 g

Oslaďte si život medovými moučníky a dezerty

Postup přípravy

  1. Vanilkový krém: Žloutky dejte do větší misky, přidejte cukr a promíchejte. Přidejte mouku a opět promíchejte.
  2. Mléko nalijte do většího hrnce, vanilkový lusk podélně rozřízněte a tupou stranou nože vyškrábněte semínka, která i s luskem přidejte k mléku. Za občasného míchání přiveďte směs k varu. Poté směs stáhněte z ohně a nechte mírně vychladnout.
  3. Horkým mlékem přelijte za stálého míchání žloutkovou směs a směs přelijte přes cedník zpět do hrnce. Za stálého míchání přiveďte k varu. Krém musí zhoustnout, poté ho stáhněte z ohně a nechte zcela vychladnout.
  4. Povrch ještě teplého krému přikryjte potravinářskou fólií (přitlačte ji přímo na povrch), aby se neudělal škraloup. Po zchladnutí krému do něj zašlehejte změklé máslo. Krém zakryjte potravinářskou fólií a dejte vychladit do chladničky.
  5. Korpus: V misce smíchejte vlažné mléko s cukrem a droždím a nechte zhruba 10 minut odpočinout při pokojové teplotě.
  6. Do středně velké mísy prosejte hladkou mouku a přidejte změklé máslo, které s moukou promněte.
  7. Jakmile se na hladině drožďové směsi vytvoří pěna, přidejte ji spolu se zbytkem ingrediencí k mouce a vypracujte hladké a vláčné těsto. Vypracované těsto zakryjte potravinářskou fólií a nechte kynout při pokojové teplotě do dvojnásobného objemu (60–90 minut).
  8. Pečicí troubu předehřejte na 180 °C. Dno otevírací dortové formy vyložte pečicím papírem a celou formu vymažte máslem. Vykynuté těsto vyklopte na slabě pomoučený vál a důkladně prohněťte.
  9. Těstem vyložte dno připravené formy. Formu zakryjte potravinářskou fólií a těsto nechte asi 30 minut vykynout na teplém místě.
  10. Mandlová krusta: Mezitím si připravte mandlovou krustu. Máslo, cukr, med a mléko dejte do menšího hrnce a za stálého míchání přiveďte směs k varu. Směs provařte zhruba 1 minutu (nesmí ztmavnout), stáhněte ji z ohně a vmíchejte mandlové plátky. Nechte vychladnout.
  11. Kompletace: Po 30 minutách mandlovou směs rozprostřete na mírně vykynutý korpus, uhlaďte stěrkou a koláč pečte v předehřáté troubě dozlatova (asi 30 minut). Dortovou formu umístěte v troubě na plech vyložený pečicím papírem, protože vám může v průběhu pečení z formy vytékat karamel.
  12. Upečený koláč nechte asi 10 minut chladnout ve formě a poté ho opatrně přendejte na mřížku, kde ho nechte zcela vychladnout.
  13. Studený korpus podélně rozřízněte, na spodní polovinu nastříkejte pomocí cukrářského sáčku vychlazený vanilkový krém a koláč přiklopte druhou polovinou. Podávejte se zbylým krémem.

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Kublanka.cz

Zdroj receptu

Kublanka.cz

Kublanka.cz

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky Německo cukr dort miska mouka koláč mléko máslo fólie hrnec těsto

Návrhy pro vás

Těstoviny

Těstoviny s hráškovo-sýrovou omáčkou podle Pasta Queen

Vegetariánské

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké

Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Recepty

Mléčná rýže s mascarpone a karamelizovanými hruškami

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky


Přečtěte si také

Těstoviny

Těstoviny s hráškovo-sýrovou omáčkou podle Pasta Queen

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

4 triky, jak z tvrdého avokáda vykouzlit dokonale zralé ovoce během jednoho dne

Vegetariánské

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké

Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

Novinky

Samosběr jahod 2023 naplno startuje! Nasbírejte si voňavé jahody za lepší cenu

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Používejte ocet! Je to skrytý hrdina, který vylepší kulinářské dovednosti

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Těstoviny s hráškovo-sýrovou omáčkou podle Pasta Queen

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Těstoviny

Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen

Sladké

Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette

Maso

Rychlá večeře: Kuřecí prsa plněná špenátem se smetanovým sýrem

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Grilování
9

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Gastro akce a food festivaly

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Ryby a mořské plody

KOKO ve varu: Slávky na bílém víně

Recepty

Fenyklovo-sardinková šakšuka s kuskusem z jedné pánve podle Jamieho Olivera

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Polévky

Jemné a nadýchané krupicové nočky do polévky

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Těstoviny

Těstoviny s hráškovo-sýrovou omáčkou podle Pasta Queen

Vegetariánské

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Recepty

Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami

Saláty

Svěží luštěninový salát se zeleným chřestem a estragonem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

prima-cnn-news

Reportér z místa katastrofy: Ukrajinci si pomáhají sami, velké organizace se k Chersonu bojí Blažek? Červená linie. Gregorová vysvětlila, proč Pirátům s ministrem za ODS došla trpělivost ON-LINE: Byli to naši, chtěli je jen vyděsit. Kyjev tvrdí, že má přiznání Rusů o přehradě

prima-zeny

Jan Hrušínský se rozhádal s bratrem kvůli dědictví. Vše napravila až vážná operace Jako z Pobřežní hlídky. Sandra Nováková oslnila fanoušky postavou v červených plavkách 4 znamení zvěrokruhu, která se nechtějí vázat. Ve vztahu s nimi se obrňte trpělivostí

prima-zoom

Kdo chce mít lidské supervojáky? Největší jedovatý had Afriky zabije člověka už dvěma kapkami jedu. Podívejte se, jak loví Zlatá horečka nutila lidi obětovat i svůj život. Podívejte se na nebezpečnou trasu dobrodruhů

prima-fresh

Těstoviny s hráškovo-sýrovou omáčkou podle Pasta Queen 4 triky, jak z tvrdého avokáda vykouzlit dokonale zralé ovoce během jednoho dne Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

prima-cool

Nový trailer 3. série Zaklínače Za smrt mého syna nemůžou videohry. Matka zesnulé hvězdy esportu Twistena sepsala obsáhlé vyjádření V pátek ve 20.15 vyráží do akce G. I. Joe

playboy

V červnovém čísle časopisu Playboy se můžete těšit... a mnoho dalšího! Brány pekla se otevřely. Legendární Diablo se vrací, čtvrtý díl je herní událostí roku Playboy Secret Lounge supported by CLAVIN

lajk

Radostný okamžik Davida Pastrňáka! Partnerka mu porodila dceru, kvůli ní se omluvil z MS Datel si našel dalšího soupeře do Clash of the Stars! Zadluženému youtuberovi se nelíbí rivalovy dluhy Finský asistent hlavního trenéra končí na české střídačce! Jaká je budoucnost Kariho Jalonena?

prima-living

Alice Bendová prodává apartmán na Tenerife. Byt v ráji vyjde levněji než v Praze Nadcházející víkend otevře brány nejkrásnějších zahrad: Můžete navštívit parky i soukromé zahrady Které houby už rostou a kam na ně vyrazit. Z lesa si můžeme přinést první hřiby, kozáky i holubinky

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.