archiv Medokomerc

Medové kornoutky s karamelovým krémem

Moje hodnocení
11x

Vánočního cukroví je nespočetně druhů. Zároveň je v dnešní uspěchané době (a před Vánoci nejvíc) žádoucí, aby jeho příprava nestála moc času. Vyzkoušejte tedy recept na medové kornoutky nebo trubičky (to už záleží na vás). Plnit je můžete libovolným krémem nebo šlehačkou, my nabízíme návod na jednoduchý karamelový krém.

1 porce
60 minut

Suroviny

Krém

  • máslo 250 g
  • karamelové kondenzované mléko 1 plechovka

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin vytvořte těsto a nechte ho alespoň půl hodiny odpočinout v ledničce. Pak na pečicím papíře nebo moukou posypané ploše rozválejte tenký plát a vykrájejte cca 5–6 cm kolečka.
  2. Nyní předehřejte troubu na 160 °C. Kolečka nedávejte hromadně na plech, jak jste zvyklí od jiných druhů cukroví, ale pouze po třech a nechte je pár minut péct. Následně je vytahujte a opatrně tvarujte kornouty nebo pomocí druhého konce vařečky tvořte trubičky. Širší stranu trubičky namočte do horké rozpuštěné čokolády a nechte zatuhnout.
  3. Krém: Kondenzované mléko smíchejte se změklým máslem. Hotový krém nechte vychladit.
  4. Kornoutky nebo trubičky naplňte krémem a uchovávejte v chladu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Medokomerc


Přečtěte si také

Recepty