zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Medové kornoutky s karamelovým krémem
Autor: archiv Medokomerc Medové kornoutky s karamelovým krémem

Medové kornoutky s karamelovým krémem

Hodnoceno: 9x
Vánočního cukroví je nespočetně druhů. Zároveň je v dnešní uspěchané době (a před Vánoci nejvíc) žádoucí, aby jeho příprava nestála moc času. Vyzkoušejte tedy recept na medové kornoutky nebo trubičky (to už záleží na vás). Plnit je můžete libovolným krémem nebo šlehačkou, my nabízíme návod na jednoduchý karamelový krém.
do 1 hodiny

reklama

Postup

  1. Ze všech surovin vytvořte těsto a nechte ho alespoň půl hodiny odpočinout v ledničce. Pak na pečicím papíře nebo moukou posypané ploše rozválejte tenký plát a vykrájejte cca 5–6 cm kolečka. 
  2. Nyní předehřejte troubu na 160 °C. Kolečka nedávejte hromadně na plech, jak jste zvyklí od jiných druhů cukroví, ale pouze po třech a nechte je pár minut péct. Následně je vytahujte a opatrně tvarujte kornouty nebo pomocí druhého konce vařečky tvořte trubičky. Širší stranu trubičky namočte do horké rozpuštěné čokolády a nechte zatuhnout. 
  3. Krém: Kondenzované mléko smíchejte se změklým máslem. Hotový krém nechte vychladit.
  4. Kornoutky nebo trubičky naplňte krémem a uchovávejte v chladu.
Medové kornoutky s karamelovým krémem
Autor: archiv Medokomerc Medové kornoutky s karamelovým krémem

reklama

Související témata: cukroví , Vánoce , med , karamel , Sladké