Suroviny
- hladká mouka 200 g
- lesní med (Medokomerc) 50 g
- vejce 1 ks
- moučkový cukr 165 g
- jedlá soda 1/2 lžičky
- čokoláda (na vaření)
Krém
- máslo 250 g
- kondenzované mléko (karamelové ) 1 plechovka
Postup přípravy
- Ze všech surovin vytvořte těsto a nechte ho alespoň půl hodiny odpočinout v ledničce. Pak na pečicím papíře nebo moukou posypané ploše rozválejte tenký plát a vykrájejte cca 5–6 cm kolečka.
- Nyní předehřejte troubu na 160 °C. Kolečka nedávejte hromadně na plech, jak jste zvyklí od jiných druhů cukroví, ale pouze po třech a nechte je pár minut péct. Následně je vytahujte a opatrně tvarujte kornouty nebo pomocí druhého konce vařečky tvořte trubičky. Širší stranu trubičky namočte do horké rozpuštěné čokolády a nechte zatuhnout.
- Krém: Kondenzované mléko smíchejte se změklým máslem. Hotový krém nechte vychladit.
- Kornoutky nebo trubičky naplňte krémem a uchovávejte v chladu.
Vyzkoušejte také výborné medovníkové kuličky s karamelovým krémem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE