Medové řezy s čokoládovou polevou

Moje hodnocení
7x

Máte rádi tradiční moučníky a dezerty? Pak jsou pro vás sladké řezy jako stvořené. Celá příprava je sice trochu pracnější, ale podívejte se na ten neuvěřitelný výsledek. Medové řezy s čokoládovou polevou posypané oblíbenými oříšky. My už se tedy nemůžeme dočkat odpolední kávy!

1 porce
90 minut

Těsto

Krém

  • mléko 600 ml
  • vanilkový pudink 2 ks
  • Amaretto (příp. tuzemský rum) 1 lžíce
  • cukr dle vaší chuti
  • máslo 200 g

Na dokončení

Postup přípravy

  1. Máslo, mléko a med rozpusťte ve vodní lázni. Já tento proces dělám přímo v mém kuchyňském robotu Kenwood Chef XL, na kterém si nastavím teplotu 35 °C, nasadím si nástavec typu „K“ a funguje mi to místo vodní lázně.
  2. Když je vše rozpuštěné, přidejte cukr, vejce a jedlou sodu a důkladně promíchejte. Čekejte, až se cukr rozpustí (cukr stále rozpouštějte ve vodní lázni nebo v kuchyňském robotu při teplotě 35 °C).
  3. Poté dejte na vál mouku a tekutou směs do ní postupně zapracujte (pokud pracujete s robotem, stačí mouku nasypat do mísy a nechat chvíli propracovat).
  4. Troubu předehřejte na 180 °C.
  5. Z hotového těsta, které nenechávejte odležet v lednici, hned vyválejte 3 placky na pečicí papír (podle velikosti vašeho plechu) a každou pečte cca 4–5 minut na 180 °C. Každá trouba peče trochu jinak, takže je důležité placky hlídat, abyste je nespálili. Placky poté nechte vychladnout.
  6. Mezitím si připravte krém. Pudinky uvařte klasicky dle návodu na obalu, jen použijte pouze 0,6 l mléka na dva pudinky.
  7. Pudink nechte úplně zchladnout a máslo vyndejte z lednice, aby získalo pokojovou teplotu.
  8. Máslo dejte do mísy od robota a šlehejte 10–15 minut. Za tu dobu zdvojnásobí objem a zesvětlá.
  9. Poté začnete po lžících přidávat vychladlý pudink a přidejte i lžíci Amaretta. Pokud se vám zdá krém málo sladký, přidejte moučkový cukr podle chuti.
  10. Krém rozdělte na dvě poloviny. Na plech dejte placku, kterou pomažte polovinou krému. Na krém přiklopte druhou placku, kterou taktéž potřete krémem a přiklopte plackou poslední.
  11. Teď je důležité nechat vše odležet do druhého dne, aby krém nasákl do placek a ty pak šly dobře nakrájet.
  12. Druhý den vezměte čokoládu na vaření a rozpusťte ji se smetanou ke šlehání. Čokoládou pak medové řezy polijte a nakonec posypte plátkovými mandlemi nebo nasekanými pistáciemi.
  13. Nakrájejte na čtverečky, čtyřúhelníky nebo na obdélníky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Na skok v kuchyni

Na skok v kuchyni Na skok v kuchyni

Romana Böhmová vystudovala ekonomiku, ale již od svých 18 let se naplno věnuje práci v rodinném obchodě s nábytkem, kde se stará o internetový obchod. Před několika lety se ale stala také foodblogerkou a z jejího koníčku se postupem času stala i práce. Na svém blogu Na skok v kuchyni vydává i online magazín, ve kterém najdete nejen recepty, ale i tipy na místa, která procestovat, beauty tipy nebo rozhovory se zajímavými osobnostmi. Svůj volný čas věnuje nejraději své rodině a cestování.


Přečtěte si také

Recepty