Medové řezy s čokoládovou polevou
Zdroj: Na skok v kuchyni
Medové řezy s čokoládovou polevou
Zdroj:
Na skok v kuchyni
Máte rádi tradiční moučníky a dezerty? Pak jsou pro vás sladké řezy jako stvořené. Celá příprava je sice trochu pracnější, ale podívejte se na ten neuvěřitelný výsledek. Medové řezy s čokoládovou polevou posypané oblíbenými oříšky. My už se tedy nemůžeme dočkat odpolední kávy!
Postup přípravy
-
Máslo, mléko a med rozpusťte ve vodní lázni. Já tento proces dělám přímo v mém kuchyňském robotu Kenwood Chef XL, na kterém si nastavím teplotu 35 °C, nasadím si nástavec typu „K“ a funguje mi to místo vodní lázně.
-
Když je vše rozpuštěné, přidejte cukr, vejce a jedlou sodu a důkladně promíchejte. Čekejte, až se cukr rozpustí (cukr stále rozpouštějte ve vodní lázni nebo v kuchyňském robotu při teplotě 35 °C).
-
Poté dejte na vál mouku a tekutou směs do ní postupně zapracujte (pokud pracujete s robotem, stačí mouku nasypat do mísy a nechat chvíli propracovat).
-
Troubu předehřejte na 180 °C.
-
Z hotového těsta, které nenechávejte odležet v lednici, hned vyválejte 3 placky na pečicí papír (podle velikosti vašeho plechu) a každou pečte cca 4–5 minut na 180 °C. Každá trouba peče trochu jinak, takže je důležité placky hlídat, abyste je nespálili. Placky poté nechte vychladnout.
-
Mezitím si připravte krém. Pudinky uvařte klasicky dle návodu na obalu, jen použijte pouze 0,6 l mléka na dva pudinky.
-
Pudink nechte úplně zchladnout a máslo vyndejte z lednice, aby získalo pokojovou teplotu.
-
Máslo dejte do mísy od robota a šlehejte 10–15 minut. Za tu dobu zdvojnásobí objem a zesvětlá.
-
Poté začnete po lžících přidávat vychladlý pudink a přidejte i lžíci Amaretta. Pokud se vám zdá krém málo sladký, přidejte moučkový cukr podle chuti.
-
Krém rozdělte na dvě poloviny. Na plech dejte placku, kterou pomažte polovinou krému. Na krém přiklopte druhou placku, kterou taktéž potřete krémem a přiklopte plackou poslední.
-
Teď je důležité nechat vše odležet do druhého dne, aby krém nasákl do placek a ty pak šly dobře nakrájet.
-
Druhý den vezměte čokoládu na vaření a rozpusťte ji se smetanou ke šlehání. Čokoládou pak medové řezy polijte a nakonec posypte plátkovými mandlemi nebo nasekanými pistáciemi.
-
Nakrájejte na čtverečky, čtyřúhelníky nebo na obdélníky.
Medové řezy s čokoládovou polevou 2
Zdroj: Na skok v kuchyni
Medové řezy s čokoládovou polevou 2
Zdroj:
Na skok v kuchyni