reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečeme bez lepku: Medový perník
Autor: Petra Novotná / Bez lepku Pečeme bez lepku: Medový perník

Pečeme bez lepku: Medový perník

Hodnoceno: 2x
Pečení bez lepku má svá specifika, ale pokud máte dobrý recept a suroviny, není důvod, abyste si nemohli upéct své oblíbené moučníky, které chutnají jako od babičky. Zkuste třeba voňavý perník se svěží citronovou polevou.
do 1 hodiny
20 ks porcí

Článek

Čokoládový koláč s hruškami (bez mouky) Foto:

18x báječné sladké recepty bez lepku

Pokud se vyhýbáte lepku, máme pro vás výběr výborných receptů na sladké moučníky a dezerty, které se buď obejdou zcela bez mouky, nebo je v nich použitá bezlepková mouka.

reklama

Postup

  1. Máslo, olej, cukr krupici či krystal, vanilkový cukr a vejce ušlehejte ručním šlehačem nebo v robotu (použijte nástavec šlehací metla) do pěny. Trvá to zhruba 3 minuty. Přidejte i ostatní ingredience na těsto a dobře promíchejte.
  2. Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného pekáčku. Pečte na 160 °C přibližně 30 minut v předehřáté troubě. Nechte zcela vychladnout.
  3. Smíchejte všechny přísady na polevu a směsí perník ozdobte.
  4. PRIMA TIP: Část mouky v receptu můžete nahradit moukou pohankovou.

Bez lepku - sladké i slané recepty Foto: Bez lepku – sladké i slané recepty

Lucie Kazdová z Bezlepkové cukrárny

Vaření a pečení bez lepku má svá úskalí – bezlepkové těsto se totiž chová úplně jinak než klasické. Autorka knihy, která je maminkou syna s celiakií, to ale pojala jako výzvu a založila úspěšnou specializovanou cukrárnu a malý bezlepkový obchod ve Zdibech. Spolu s ní jsme připravili knihu, která obsahuje přes 60 vyladěných receptů, prověřených každodenní praxí. Díky nim budete moci i u sebe doma udělat (nejen) dětem třeba bezlepkové kornoutky na zmrzlinu, dorty, cupcakes, věnečky nebo špičky. Kromě klasických zákusků tu ale najdete také řadu receptů pro každý den: rychlé bábovky a další sladké dobroty, či úžasný chléb a pečivo v bezlepkovém provedení. Součástí knihy jsou informace o vhodných surovinách, přehledné a osvědčené postupy i další praktické rady pro život bez lepku.

Vydalo nakladatelství Smart Press.

reklama