Suroviny
- máslo (změklé ) 200 g
- olej 50 ml
- cukr (krupice nebo krystal) 150 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- med 100 g
- vejce 5 ks
- bezlepková mouka (Schär Mix C Patisserie) 260 g
- mléko 125 ml
- kakao 3 lžíce
- perníkové koření (skořice, badyán, kardamom, anýz, hřebíček) 4 lžičky
- sůl špetka
- rum 1 lžíce
Poleva
- moučkový cukr 300 g
- citronová šťáva (čerstvá ) 4 lžíce
- voda 2 lžíce
Článek
18x báječné sladké recepty bez lepku
Pokud se vyhýbáte lepku, máme pro vás výběr výborných receptů na sladké moučníky a dezerty, které se buď obejdou zcela bez mouky, nebo je v nich použitá bezlepková mouka.
Postup přípravy
- Máslo, olej, cukr krupici či krystal, vanilkový cukr a vejce ušlehejte ručním šlehačem nebo v robotu (použijte nástavec šlehací metla) do pěny. Trvá to zhruba 3 minuty. Přidejte i ostatní ingredience na těsto a dobře promíchejte.
- Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného pekáčku. Pečte na 160 °C přibližně 30 minut v předehřáté troubě. Nechte zcela vychladnout.
- Smíchejte všechny přísady na polevu a směsí perník ozdobte.
- PRIMA TIP: Část mouky v receptu můžete nahradit moukou pohankovou.