Suroviny
- červený rybíz 400 g
- cukr (krupicový) 200 g
- citronová šťáva 1 plod
- pektin 10 g
- cukr 2 lžíce
- maliny 200 g
Postup přípravy:
- Červený rybíz omyjte a kuličky otrhejte od stonků. Otrhané kuličky, krupicový cukr a citronovou šťávu vložte do hrnce, přilijte 150 ml vody a směs přiveďte k varu.
- Pektin smíchejte s cukrem, přidejte ke směsi a za občasného míchání vařte asi 5 minut. Odstavte z plotny.
- Skleničky připravte k zavařování – důkladně je omyjte nebo vyvařte a nechte volně uschnout. Do každé nasypte trochu celých malin a přes sítko je zalijte horkou rybízovou směsí.
- Skleničky zavíčkujte a asi na 10 minut otočte dnem vzhůru. Pak je otočte zpět a nechte zcela vychladnout. Želé skladujte v chladu a temnu.
Máte doma slušnou zásobu rybízu? Pak byste měli vyzkoušet tento videorecept na oblíbený koláč
Kompletní recept najdete ZDE: Rybízový koláč s drobenkou
Nebo zkuste další recepty na želé: