redakce Prima FRESH

Sangría – želé panáčky s ovocem

Moje hodnocení
5x

Prcek, panák, shot – výrazy pro mikrodávku lahodného pitiva i to, co označují, se můžou různit. Ale více či méně alkoholické shoty kombinují několik ingrediencí a jsou poznávacím znamením uvolněného léta. A toho není nikdy dost. Díky ovoci a příbuznosti s populární sangríou na vás bude tenhle želé panáček laškovně pomrkávat na začátku všech dlouhých letních večerů, a to ani nemusíte sídlit v Marbelle. Jen na něj budete potřebovat lžičku!

9 porcí
30 minut
španělská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Želatinu promíchejte s ¼ hrnku červeného vína a nechte 5 minut odstát.
  2. ½ hrnku vína zahřejte v rendlíku, až začne mírně vřít. Horké víno vmíchejte ke směsi s želatinou, až se úplně rozpustí.
  3. Přilijte zbylou ¼ hrnku vína a oba džusy. Nechte zatím stranou.
  4. Plastové kelímky dejte na tácek. Rozdělte do nich na kostičky nakrájené jablko, rozpůlené maliny a na kousky nakrájený pomeranč.
  5. Zalijte vinnou směsí kousek pod okraj a tácek dejte na 2-3 hodiny do lednice.
  6. Servírujte chlazené se lžičkou, můžete ještě dozdobit malinou.

PRIMA TIP: Želé „panáky“ jsou samostatnou kategorií a stojí někde na pomezí mezi aperitivem a alkoholickým dezertem. Kombinace jejich chutí je nekonečná a pochopitelně je můžete připravit i bez alkoholu, když použijete ovocnou šťávu a místo likéru sirup. Půvab želé shotů spočívá i v tom, jak jsou pohledné a variabilní, takže opravdu oživí jakoukoliv letní párty.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty