Suroviny
Postup přípravy
- Želatinu promíchejte s ¼ hrnku červeného vína a nechte 5 minut odstát.
- ½ hrnku vína zahřejte v rendlíku, až začne mírně vřít. Horké víno vmíchejte ke směsi s želatinou, až se úplně rozpustí.
- Přilijte zbylou ¼ hrnku vína a oba džusy. Nechte zatím stranou.
- Plastové kelímky dejte na tácek. Rozdělte do nich na kostičky nakrájené jablko, rozpůlené maliny a na kousky nakrájený pomeranč.
- Zalijte vinnou směsí kousek pod okraj a tácek dejte na 2-3 hodiny do lednice.
- Servírujte chlazené se lžičkou, můžete ještě dozdobit malinou.
PRIMA TIP: Želé „panáky“ jsou samostatnou kategorií a stojí někde na pomezí mezi aperitivem a alkoholickým dezertem. Kombinace jejich chutí je nekonečná a pochopitelně je můžete připravit i bez alkoholu, když použijete ovocnou šťávu a místo likéru sirup. Půvab želé shotů spočívá i v tom, jak jsou pohledné a variabilní, takže opravdu oživí jakoukoliv letní párty.
Sangría – želé panáčky s ovocem 2 Zdroj: Marek Kučera