Sangría – želé panáčky s ovocem
Zdroj: Marek Kučera
Sangría – želé panáčky s ovocem
Zdroj:
Marek Kučera
Prcek, panák, shot – výrazy pro mikrodávku lahodného pitiva i to, co označují, se můžou různit. Ale více či méně alkoholické shoty kombinují několik ingrediencí a jsou poznávacím znamením uvolněného léta. A toho není nikdy dost. Díky ovoci a příbuznosti s populární sangríou na vás bude tenhle želé panáček laškovně pomrkávat na začátku všech dlouhých letních večerů, a to ani nemusíte sídlit v Marbelle. Jen na něj budete potřebovat lžičku!
9 porcí
30 minut
španělská
Suroviny
-
želatina
(prášková )
1 lžička
-
červené víno
1 hrnek
-
džus
(třešňový )
1/4 hrnku
-
džus
(brusinkový )
1/4 hrnku
-
jablka
(zelené jablko Granny Smith)
1/4 ks
-
pomeranč
9 dílků
-
maliny
(čerstvé )
9 ks
-
skleničky
(malé skleničky nebo průhledné kelímky)
9 ks
Postup přípravy
-
Želatinu promíchejte s ¼ hrnku červeného vína a nechte 5 minut odstát.
-
½ hrnku vína zahřejte v rendlíku, až začne mírně vřít. Horké víno vmíchejte ke směsi s želatinou, až se úplně rozpustí.
-
Přilijte zbylou ¼ hrnku vína a oba džusy. Nechte zatím stranou.
-
Plastové kelímky dejte na tácek. Rozdělte do nich na kostičky nakrájené jablko, rozpůlené maliny a na kousky nakrájený pomeranč.
-
Zalijte vinnou směsí kousek pod okraj a tácek dejte na 2-3 hodiny do lednice.
-
Servírujte chlazené se lžičkou, můžete ještě dozdobit malinou.
PRIMA TIP: Želé „panáky“ jsou samostatnou kategorií a stojí někde na pomezí mezi aperitivem a alkoholickým dezertem. Kombinace jejich chutí je nekonečná a pochopitelně je můžete připravit i bez alkoholu, když použijete ovocnou šťávu a místo likéru sirup. Půvab želé shotů spočívá i v tom, jak jsou pohledné a variabilní, takže opravdu oživí jakoukoliv letní párty.
Sangría – želé panáčky s ovocem 2
Zdroj: Marek Kučera
Sangría – želé panáčky s ovocem 2
Zdroj:
Marek Kučera