reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Chilli želé
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Chilli želé

Chilli želé

Hodnoceno: 1x
Senzační chuťovka, vtipný dárek pod stromeček, pomocná ruka v kalném ránu… Autorka receptu Nigella Lawson ho nazývá „čelé“ a doporučuje jím – kromě jiného – třeba lehce potřít ranní sendvič se slaninou.
do 30 minut
asi 1,5 litru porcí

reklama

Postup

  1. Papričky zbavte semínek a každou rozkrojte na asi 4 kousky. Papriky zbavte semeníků a žebroví a nakrájejte je na větší kousky.
  2. Nejprve rozmixujte chilli papričky, pak k nim přidejte kousky paprik a rovněž rozmixujte.
  3. V široké silnostěnné pánvi nebo kastrolu nechte na mírném plameni rozpustit cukr v octu, nemíchejte.
  4. Do pánve vyškrabte rozmixovanou směs z nádoby robota, uveďte do varu a nechte zprudka vařit 10 minut.
  5. Sejměte a nechte stranou vychladnout. Nejprve bude směs vypadat jako sirup, který chladnutím pozvolna houstne na želé a kousky papriček a paprik se v něm rovnoměrně rozloží.
  6. Asi po 40 minutách přesuňte tuhnoucí želé do vysterilizovaných skleniček (z tohoto množství naplníte například 6 sklenek po 250 g). V této fázi můžete želé i zlehka promíchat. Pevně uzavřete.

PRIMA TIP: Želé můžete připravit až měsíc předem, pokud ho chcete dávat jako dárek. Na chladném, tmavém místě vydrží až 1 rok. Po otevření ho spotřebujte do 1 měsíce a uchovávejte v ledničce.

Chilli želé Foto: Chilli želé, Foto: L.A. CREATIVE FOOD

reklama

Související témata: chilli , jedlé dárky , Malá jídla