Suroviny
- voda 1/2 hrnku
- želatina (v prášku) 2 lžíce
- grepová šťáva (z krvavého grapefruitu) 2 hrnky
- cukr krupice 100 g
- vodka 1/4 hrnku
- maliny (čerstvé maliny a malinový sorbet)
Postup přípravy
- Do malé misky dejte vodu, přidejte želatinu a nechte ji nasáknout. Do malého hrnce dejte grapefruitovou šťávu, přisypte cukr a na mírném ohni nechte cukr úplně rozpustit.
- Do horké šťávy přidejte želatinu a míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Sundejte z plotny a nechte vychladnout. Vmíchejte vodku.
- Želatinovou směs nalijte do formiček a nechte v lednici ztuhnout.
- Podávání: Želé vyklepněte na tác, nebo na talířky, ozdobte čerstvými malinami a podávejte se sorbetem.