S vášní pro jídlo

Voňavé jablečné želé se skořicí - perfektní chuťovka k sýrům a paštikám

Moje hodnocení
2x

Podzim a podzimní chutě? Pro mnohé to znamená typickou kombinaci jablek a skořice. Uchovejte si tuto typickou podzimní chuť ve sklenici, ať ji máte kdykoliv po ruce. Hodí se do palačinek, na toust, ale klidně i k sýrům.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Jablka nakrájejte na kusy, se slupkami nic dělat nemusíte. Vše přendejte do hrnce, přidejte skořici, zalijte vodou a vařte asi půl hodiny.
  2. Jablečnou směs potom nechte přes noc vychladnout a vylouhovat. Druhý den obsah hrnce přelijte do cedníku vyloženého plátnem a nechte překapat, případně můžete přes plátno lehce tekutinu vymačkat.
  3. Tekutinu přelijte zpět do hrnce, promíchejte cukr s agarem, přisypte k tekutině, přidejte ocet a vařte do zhoustnutí asi 20 minut, během varu sbírejte z povrchu pěnu.
  4. Na chladném talířku vyzkoušejte, zda tekutina želíruje, a pokud ano, přelijte ji do sklenic, které necháte dnem vzhůru zchladnout. Sklenice pak uchovávejte v temnu.

Kdo má rád jablka, může vyzkoušet tento videorecept na podzimní koláč:

Kompletní recept najdete ZDE: Jablečný koláč s vanilkou

Nebo vyzkoušejte další želé:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty