Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Šampaňské želé s červeným rybízem

6 porcí
do 30 minut
Šampaňské želé s červeným rybízem
Šampaňské želé s červeným rybízem Autor: Johana Pošová
Tak tohle je opravdu velká elegance v retro stylu, ale vzhledem k rychlému provedení a úderné kombinaci chutí a textury i vysloveně trendy dezert.
Reklama

Článek

Rybízovo-citrónová buchta Foto:

9 báječných letních receptů z rybízu

Rybíz je výtečné letní ovoce, které je považováno za vitaminovou bombu především kvůli extra vysokému obsahu vitaminu C. A právě jeho příjemná kyselost ho řadí mezi...

Suroviny (6 porcí)

Reklama

Postup

  1. Polovinu vína svařte s cukrem. Sejměte z plamene a nechte zcela vychladnout. V misce promíchejte zbylé víno se želatinou podle návodu na obalu a nechte stát, až želatina zvláční, asi 2 až 3 minuty. Pak promíchejte s oslazeným vínem.
  2. Směs rozlijte do 6 oválných formiček (zapékacích misek) a každou silně poklepejte o pracovní plochu, abyste ze želé vypudili bublinky vzduchu. Doprostřed vložte třapec rybízu a dejte do ledničky ztuhnout, asi na 1 až 1 ½ hodiny.
  3. Až budete chtít želé podávat, namočte dna formiček na 10 vteřin do horké vody a želé pak snadno vyklopíte.
Reklama

Šampaňské želé s červeným rybízem  Foto: Šampaňské želé s červeným rybízem; foto: Johana Pošová

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama