Suroviny
- šumivé víno (sekt, prosecco) 500 ml
- cukr krupice 1/4 hrnku
- želatina 1 sáček
- červený rybíz (čerstvý ) 6 třapců
Článek
9 báječných letních receptů z rybízu
Rybíz je výtečné letní ovoce, které je považováno za vitaminovou bombu především kvůli extra vysokému obsahu vitaminu C. A právě jeho příjemná kyselost ho řadí mezi...
Postup přípravy
- Polovinu vína svařte s cukrem. Sejměte z plamene a nechte zcela vychladnout. V misce promíchejte zbylé víno se želatinou podle návodu na obalu a nechte stát, až želatina zvláční, asi 2 až 3 minuty. Pak promíchejte s oslazeným vínem.
- Směs rozlijte do 6 oválných formiček (zapékacích misek) a každou silně poklepejte o pracovní plochu, abyste ze želé vypudili bublinky vzduchu. Doprostřed vložte třapec rybízu a dejte do ledničky ztuhnout, asi na 1 až 1 ½ hodiny.
- Až budete chtít želé podávat, namočte dna formiček na 10 vteřin do horké vody a želé pak snadno vyklopíte.