Paul Allam, David McGuinness

Ovocné želé

Moje hodnocení
11x

Až vás budou děti prosit o gumové medvídky, zkuste připravit své vlastní želé z čerstvě nasbíraných malin a domácího meruňkového džemu. Želé můžete dát jakýkoli tvar. Jakmile je směs hotová, nalijte ji do zvolené formy, která může mít tvar polokoule, medvídků nebo srdce…

1 porce
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vyložte dno pečicího plechu o rozměrech 34 × 24 × 3,5 cm papírem na pečení.
  2. Dejte 50 g cukru krupice do mísy. Přimíchejte pektin a kyselinu citronovou.
  3. V rendlíku přiveďte k varu ovocné pyré, džem, citronovou šťávu a vanilková semínka. Vmíchejte směs s pektinem a přiveďte zpátky k varu. Odstraňte z plamene a dejte stranou.
  4. Dejte zbylých 500 g cukru krupice do hrnce se zesíleným dnem. Přilijte sirup a 80 ml vody a přiveďte k varu. Pokračujte ve vaření, dokud směs na cukrářském teploměru nedosáhne 121 °C.
  5. Přidejte směs s pyré a šlehejte, aby se všechny ingredience dobře spojily. Pokračujte ve vaření, dokud teplota nedosáhne 108 °C, potom nalijte na plech vyložený papírem na pečení.
  6. Nechejte při pokojové teplotě tuhnout 5 hodin.
  7. Když ztuhne, nakrájejte do požadovaných tvarů – my krájíme do kostek o velikosti 2 x 2 cm. Potom želé obalte v cukru.
  8. Želé vydrží v neprodyšné nádobě při pokojové teplotě až 2 týdny.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Paul Allam, David McGuinness

Knihy Omega Paul Allam, David McGuinness

Zapálení majitelé a vášniví pekaři Paul Allam a David McGuinness vás ve své knize s podtitulem Sladkosti na všechny způsoby vezmou do svého pekařství Bourke Street Bakery v australské Sydney a odhalí vám všechna tajemství pečení lahodných koláčů, dezertů, máslových croissantů i skvostů z plundrového těsta. Podělí se s vámi o 90 receptů na své ikonické kousky a o spoustu rad, tipů a triků, které vás spolehlivě dovedou k perfektnímu výsledku. Je až s podivem, že stačí pouhých šest surovin, aby vzniklo něco tak dokonalého jako voňavé, křupavé pečivo. Připravte si mouku, sůl, vodu, máslo, droždí a cukr a pusťte se do pečení. Možná si časem otevřete i vlastní řemeslné pekařství. 
Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty