Ovocné želé
Zdroj: Pouliční pekařství
Ovocné želé
Zdroj:
Pouliční pekařství
Až vás budou děti prosit o gumové medvídky, zkuste připravit své vlastní želé z čerstvě nasbíraných malin a domácího meruňkového džemu. Želé můžete dát jakýkoli tvar. Jakmile je směs hotová, nalijte ji do zvolené formy, která může mít tvar polokoule, medvídků nebo srdce…
Postup přípravy
-
Vyložte dno pečicího plechu o rozměrech 34 × 24 × 3,5 cm papírem na pečení.
-
Dejte 50 g cukru krupice do mísy. Přimíchejte pektin a kyselinu citronovou.
-
V rendlíku přiveďte k varu ovocné pyré, džem, citronovou šťávu a vanilková semínka. Vmíchejte směs s pektinem a přiveďte zpátky k varu. Odstraňte z plamene a dejte stranou.
-
Dejte zbylých 500 g cukru krupice do hrnce se zesíleným dnem. Přilijte sirup a 80 ml vody a přiveďte k varu. Pokračujte ve vaření, dokud směs na cukrářském teploměru nedosáhne 121 °C.
-
Přidejte směs s pyré a šlehejte, aby se všechny ingredience dobře spojily. Pokračujte ve vaření, dokud teplota nedosáhne 108 °C, potom nalijte na plech vyložený papírem na pečení.
-
Nechejte při pokojové teplotě tuhnout 5 hodin.
-
Když ztuhne, nakrájejte do požadovaných tvarů – my krájíme do kostek o velikosti 2 x 2 cm. Potom želé obalte v cukru.
-
Želé vydrží v neprodyšné nádobě při pokojové teplotě až 2 týdny.
Ovocné želé 2
Zdroj: Pouliční pekařství
Ovocné želé 2
Zdroj:
Pouliční pekařství