návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Ovocné želé

200 ks porcí
nad 2 hodiny
Ovocné želé
Autor: Pouliční pekařství Ovocné želé
Až vás budou děti prosit o gumové medvídky, zkuste připravit své vlastní želé z čerstvě nasbíraných malin a domácího meruňkového džemu. Želé můžete dát jakýkoli tvar. Jakmile je směs hotová, nalijte ji do zvolené formy, která může mít tvar polokoule, medvídků nebo srdce…
Reklama
Reklama

Postup

  1. Vyložte dno pečicího plechu o rozměrech 34 × 24 × 3,5 cm papírem na pečení.
  2. Dejte 50 g cukru krupice do mísy. Přimíchejte pektin a kyselinu citronovou.
  3. V rendlíku přiveďte k varu ovocné pyré, džem, citronovou šťávu a vanilková semínka. Vmíchejte směs s pektinem a přiveďte zpátky k varu. Odstraňte z plamene a dejte stranou.
  4. Dejte zbylých 500 g cukru krupice do hrnce se zesíleným dnem. Přilijte sirup a 80 ml vody a přiveďte k varu. Pokračujte ve vaření, dokud směs na cukrářském teploměru nedosáhne 121 °C.
  5. Přidejte směs s pyré a šlehejte, aby se všechny ingredience dobře spojily. Pokračujte ve vaření, dokud teplota nedosáhne 108 °C, potom nalijte na plech vyložený papírem na pečení. 
  6. Nechejte při pokojové teplotě tuhnout 5 hodin.
  7. Když ztuhne, nakrájejte do požadovaných tvarů – my krájíme do kostek o velikosti 2 x 2 cm. Potom želé obalte v cukru.
  8. Želé vydrží v neprodyšné nádobě při pokojové teplotě až 2 týdny.
Reklama
Ovocné želé
Autor: Pouliční pekařství Ovocné želé

Pouliční pekařství
Paul Allam, David McGuinness

Zapálení majitelé a vášniví pekaři Paul Allam a David McGuinness vás ve své knize s podtitulem Sladkosti na všechny způsoby vezmou do svého pekařství Bourke Street Bakery v australské Sydney a odhalí vám všechna tajemství pečení lahodných koláčů, dezertů, máslových croissantů i skvostů z plundrového těsta. Podělí se s vámi o 90 receptů na své ikonické kousky a o spoustu rad, tipů a triků, které vás spolehlivě dovedou k perfektnímu výsledku. Je až s podivem, že stačí pouhých šest surovin, aby vzniklo něco tak dokonalého jako voňavé, křupavé pečivo. Připravte si mouku, sůl, vodu, máslo, droždí a cukr a pusťte se do pečení. Možná si časem otevřete i vlastní řemeslné pekařství. 
Vydalo nakladatelství Omega
Související témata: želé , Sladké
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama