O svobodě

Zdravé mlsání: Rybízové želé bonbony podle Kitchenette

Moje hodnocení
3x

Želatinové bonbony milují děti i dospělí, a pokud si je připravíte doma z kvalitních surovin, budou dokonce přínosné pro váš organismus. Základem je želatina – z pastevního chovu, která vám dodá kolagen, zajišťující regeneraci kostí, šlach, vazů, chrupavek, kůže, vlasů i nehtů. A pak ovocná šťáva, kterou vylisujte z čerstvého ovoce, nebo zřeďte ovocné pyré vodou.

30 porcí
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V rendlíku promíchejte 150 ml šťávy, cukr, vanilku a želatinu a nechte je 5 minut bobtnat.
  2. Směs zahřívejte k varu a ihned odstavte. Promíchejte, až se želatina zcela rozpustí. Přilijte zbylou šťávu, promíchejte a směsí naplňte formu či formičky.
  3. Formu či formičky přesuňte do lednice a jakmile želé ztuhne, bonbony vymáčkněte a servírujte. Uchovávejte je ve sklenici uložené v chladu.
PRIMA TIP: Pokud nemáte speciální formičky na želatinové bonbony, použijte silikonové formičky na led nebo pralinky. Dobře bude fungovat jakákoliv silikonová forma, z které bonbony snadno vymáčknete. Nebo nalijte želé do formy na chleba či plastové krabičky na potraviny a po ztuhnutí jej rozkrájejte na kostičky.

Upečte si vynikajicí rybízový koláč s drobenkou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

O svobodě

Markéta Pavleje O svobodě

Po osmi letech od první kuchařky vydává blogerka Kitchenette další osobní kuchařku se svými oblíbenými recepty. Posbírala jich 80 a představuje moderní klasiky vycházející z národní tradice, rodinné poklady, pokrmy vonící dobrodružstvím z jejích cest zejména po Asii i kouzla od jejích tří dětí. Čím je starší, tím víc si Markéta Pavleje cení svobody své i všech bytostí na planetě a v jejím vaření je to znát. Většina receptů je jednoduchých a variabilních při obměnách surovin. Hlavní je, abyste si užili jejich přípravu i sdílení s vašimi blízkými.

www.kitchenetteshop.cz


Přečtěte si také

Recepty