Suroviny
- červený rybíz (vylisovaná šťáva) 450 ml
- třtinový cukr 100 g
- vanilka (mletá) 1 špetka
- želatina (prášková) 3 lžíce
Postup přípravy
- V rendlíku promíchejte 150 ml šťávy, cukr, vanilku a želatinu a nechte je 5 minut bobtnat.
- Směs zahřívejte k varu a ihned odstavte. Promíchejte, až se želatina zcela rozpustí. Přilijte zbylou šťávu, promíchejte a směsí naplňte formu či formičky.
- Formu či formičky přesuňte do lednice a jakmile želé ztuhne, bonbony vymáčkněte a servírujte. Uchovávejte je ve sklenici uložené v chladu.
PRIMA TIP: Pokud nemáte speciální formičky na želatinové bonbony, použijte silikonové formičky na led nebo pralinky. Dobře bude fungovat jakákoliv silikonová forma, z které bonbony snadno vymáčknete. Nebo nalijte želé do formy na chleba či plastové krabičky na potraviny a po ztuhnutí jej rozkrájejte na kostičky.
Upečte si vynikajicí rybízový koláč s drobenkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE