Suroviny
- želatina (kvalitní (např. Great Lakes)) 5 lžic
- čokoláda s vysokým obsahem kakaa 80 g
- mražené maliny 250 g
- voda (filtrovaná ) 1/2 hrnku
Na ozdobu
- růžové lístky (okvětní lístky růží)
- mletá skořice
Postup přípravy
- Do menšího hrnce přidejte maliny a vodu. Na mírném plameni zahřívejte, dokud maliny nezměknou.
- Poté směs odstavte z plamene a pomocí tyčového mixéru rozmixujte a vraťte zpět na mírný plamen zahřát.
- Poté po jednotlivých lžících přisypávejte a průběžně vmíchávejte želatinu, dokud se ve směsi úplně nerozpustí. Vzniklou směs poté vlijte do formy (já použila nádobu na chleba o rozměru 26 x 9 cm).
- Vložte do lednice a nechte 45–60 minut ztuhnout. Poté ve vodní lázni rozehřejte čokoládu, kterou nechte pár minut chladnout, aby želatinu nerozpouštěla.
- Ztuhlou želatinu nakrájejte na 3 x 3 cm čtverce, ty poté pomocí lžíce namáčejte v rozehřáté čokoládě a následně vyskládejte na mřížku nebo na papír na pečení.
- Povrch s čokoládou poté posypte růžovými lístky a nechte ztuhnout. Skladujte po dobu max. 7 dní v lednici.
Malinové želé v čokoládě 2 Zdroj: Janina Černá / Cukrfree