Najděte si recept
Na co máte chuť?

Malinové želé v čokoládě
Suroviny
- kvalitní želatina (např. Great Lakes) 5 lžic
- vysokoprocentní čokoláda 80 g
- mražené maliny 250 g
- filtrovaná voda 1/2 hrnku
Na ozdobu:
Postup
- Do menšího hrnce přidejte maliny a vodu. Na mírném plameni zahřívejte, dokud maliny nezměknou.
- Poté směs odstavte z plamene a pomocí tyčového mixéru rozmixujte a vraťte zpět na mírný plamen zahřát.
- Poté po jednotlivých lžících přisypávejte a průběžně vmíchávejte želatinu, dokud se ve směsi úplně nerozpustí. Vzniklou směs poté vlijte do formy (já použila nádobu na chleba o rozměru 26 x 9 cm).
- Vložte do lednice a nechte 45–60 minut ztuhnout. Poté ve vodní lázni rozehřejte čokoládu, kterou nechte pár minut chladnout, aby želatinu nerozpouštěla.
- Ztuhlou želatinu nakrájejte na 3 x 3 cm čtverce, ty poté pomocí lžíce namáčejte v rozehřáté čokoládě a následně vyskládejte na mřížku nebo na papír na pečení.
- Povrch s čokoládou poté posypte růžovými lístky a nechte ztuhnout. Skladujte po dobu max. 7 dní v lednici.
Cukrfree
Janina Černá, známá foodblogerka a autorka dvou výtečných kuchařek, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.
Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.
Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařky z něj vyšlé jsou velmi úspěšné.