Malinové želé v čokoládě
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Malinové želé v čokoládě
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree
Postup přípravy
-
Do menšího hrnce přidejte maliny a vodu. Na mírném plameni zahřívejte, dokud maliny nezměknou.
-
Poté směs odstavte z plamene a pomocí tyčového mixéru rozmixujte a vraťte zpět na mírný plamen zahřát.
-
Poté po jednotlivých lžících přisypávejte a průběžně vmíchávejte želatinu, dokud se ve směsi úplně nerozpustí. Vzniklou směs poté vlijte do formy (já použila nádobu na chleba o rozměru 26 x 9 cm).
-
Vložte do lednice a nechte 45–60 minut ztuhnout. Poté ve vodní lázni rozehřejte čokoládu, kterou nechte pár minut chladnout, aby želatinu nerozpouštěla.
-
Ztuhlou želatinu nakrájejte na 3 x 3 cm čtverce, ty poté pomocí lžíce namáčejte v rozehřáté čokoládě a následně vyskládejte na mřížku nebo na papír na pečení.
-
Povrch s čokoládou poté posypte růžovými lístky a nechte ztuhnout. Skladujte po dobu max. 7 dní v lednici.
Malinové želé v čokoládě 2
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Malinové želé v čokoládě 2
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree