Voňavá bábovka se skořicí a pekanovými ořechy
Zdroj: Coolinářka
Voňavá bábovka se skořicí a pekanovými ořechy
Zdroj:
Coolinářka
Poctivá bábovka, která voní po skořici a je plná másla. Díky vylepšení pekanovými ořechy, které tak krásně křupou, je navíc typicky podzimní, takže se máte opravdu na co těšit. Vyzkoušíte?
-
Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu, vyndejte je proto včas z lednice.
-
Oddělte bílky od žloutků.
-
Vyšlehejte máslo s cukrem (200 g) do světlého krému (asi 10 minut). Pak do této směsi postupně zašlehejte vaječné žloutky a vanilkový extrakt.
-
V jiné míse smíchejte prosáté mouky s kypřicím práškem a jedlou sodou. Střídavě do máslové směsi zapracujte zakysanou smetanu a sypkou směs.
-
K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte v tuhý sníh. Pak do něj zašlehejte 2 lžíce cukru krupice, aby byl pevnější. Sníh natřikrát jemně vmíchejte stěrkou do těsta.
-
Formu poprvé pro jistotu vymažte máslem (bez vysypání). Asi jednu třetinu těsta odeberte zvlášť a do ní zamíchejte skořici a nahrubo nasekané pekanové ořechy.
-
Polovinu množství světlého těsta nalijte do formy, pak skořicovou směs a nakonec zbytek světlé směsi. Vrstvy lehce promíchejte špejlí.
-
Bábovku dejte péct na 160 °C do předehřáté trouby na vrchní a spodní ohřev. Pečte ji asi 40 minut, zdali je hotová, vyzkoušejte špejlí.
Voňavá bábovka se skořicí a pekanovými ořechy
Zdroj: Coolinářka
Voňavá bábovka se skořicí a pekanovými ořechy
Zdroj:
Coolinářka