Svatava Vašková / Coolinářka

Voňavá bábovka se skořicí a pekanovými ořechy

Moje hodnocení
5x

Poctivá bábovka, která voní po skořici a je plná másla. Díky vylepšení pekanovými ořechy, které tak krásně křupou, je navíc typicky podzimní, takže se máte opravdu na co těšit. Vyzkoušíte?

16 porcí
60 minut
česká

Suroviny

  1. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu, vyndejte je proto včas z lednice.
  2. Oddělte bílky od žloutků.
  3. Vyšlehejte máslo s cukrem (200 g) do světlého krému (asi 10 minut). Pak do této směsi postupně zašlehejte vaječné žloutky a vanilkový extrakt.
  4. V jiné míse smíchejte prosáté mouky s kypřicím práškem a jedlou sodou. Střídavě do máslové směsi zapracujte zakysanou smetanu a sypkou směs.
  5. K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte v tuhý sníh. Pak do něj zašlehejte 2 lžíce cukru krupice, aby byl pevnější. Sníh natřikrát jemně vmíchejte stěrkou do těsta.
  6. Formu poprvé pro jistotu vymažte máslem (bez vysypání). Asi jednu třetinu těsta odeberte zvlášť a do ní zamíchejte skořici a nahrubo nasekané pekanové ořechy.
  7. Polovinu množství světlého těsta nalijte do formy, pak skořicovou směs a nakonec zbytek světlé směsi. Vrstvy lehce promíchejte špejlí.
  8. Bábovku dejte péct na 160 °C do předehřáté trouby na vrchní a spodní ohřev. Pečte ji asi 40 minut, zdali je hotová, vyzkoušejte špejlí.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková / Coolinářka

Svatava Vašková / Coolinářka

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

​​​​​​​


Přečtěte si také

Recepty