Smooth & cooking

Jednoduchá banánová bábovka

Moje hodnocení
64x

Snadná, na suroviny nenáročná, ale přesto stále trochu jiná, než jak ji možná řada z vás zná. Bábovka je tradiční český moučník, který se peče snad v každé rodině. Zkuste ji tentokrát podle nového receptu s banánem, který jí dodá na vláčnosti a vůni.

1 porce
90 minut
česká

Suroviny

Připravte banánovou bábovku s čokoládou podle návodného videoreceptu

Postup přípravy

  1. Než se pustíte do pečení, vyndejte všechny suroviny cca 30 minut předem na stůl, aby nebyly studené. Zapněte troubu a předehřejte ji na 160 °C.
  2. Připravte si vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky zatím dejte stranou. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Po vyšlehání odložte stranou.
  3. Odvažte si 150 g másla pokojové teploty a vložte ho do mísy. Dále přidejte 100–150 g cukru a vyšlehejte do nadýchané pěny. K tomu je důležité mít máslo pokojové teploty a hlavně dost trpělivosti. Tuto část nepodceňte.
  4. K vyšlehané pěně přidejte žloutky a opět vyšlehejte. Postupně zašlehávejte i mléko a na závěr přidejte rozmačkané banány. Znovu vše dobře prošlehejte a postupně zašlehávejte i 300 g hladké mouky. Nakonec přidejte kypřicí prášek a zpracujte těsto do hladkého konzistence.
  5. Jakmile máte hotovo, přidejte opatrně a po částech tuhý sníh. Těsto už nešlehejte, ale pomalu metličkou zapracovávejte, aby neopadlo.
  6. Nakonec přisypte nakrájené kousky čokolády a opět jemně promíchejte. Krájejte ji na větší kousky, drť se v chuti ztratí.
  7. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Těsto nalijte do formy a dejte péct na cca 40 minut. Každá trouba peče jinak, propečenost zkontrolujte špejlí.

Vyzkoušejte také recept na tradiční mramorovou hrníčkovou bábovku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Smooth & cooking

Smooth & cooking

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce.


Přečtěte si také

Recepty