akademiekvality.cz

Vláčná jablečná bábovka s tvarohem

Moje hodnocení
70x

Kynutá, třená, piškotová, kakaová, mramorová, hrníčková, šlehačková, tvarohová, pudinková, olejová, maminčina, babiččina, domácí... Osvědčených receptů na bábovku, která představuje jeden z našich nejoblíbenějších doma připravovaných dezertů, existuje celá řada. Předáváme si je z generace na generaci, sbíráme je po návštěvách a myslíme si, že „ta naše“ je stejně ta nej. My jsme upekli bábovku z jablek a tvarohu, která je ještě lepší servírovaná se zakysanou smetanou a teplým kakaem.

8 porcí
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oloupaná jablka nastrouhejte. Pokud při strouhání pustí vodu, slijte ji.
  2. Žloutky vyšlehejte s máslem a cukrem do pěny a přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva.
  3. Dále přidejte tuzemák, mléko a tvaroh.
  4. Z bílků ušlehejte sníh, který osolte a postupně ho přimíchejte společně s jablky ke směsi.
  5. Směs vlijte do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou a pečte cca 45 minut na 170 °C.
  6. Podávejte se zakysanou smetanou.

PRIMA TIP: Vyzkoušejte plnotučný Hlavnický tvaroh z farmy ze Zemědělského a obchodního družstva Hlavnice. Je vítězem soutěže Regionální potravina 2019 v Moravskoslezském kraji a chutná skvěle.

Vyzkoušejte také recept na tradiční mramorovou hrníčkovou bábovku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty