zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Vláčná a šťavnatá banánová bábovka
Autor: Milluji Vláčná a šťavnatá banánová bábovka

Vláčná a šťavnatá banánová bábovka

Hodnoceno: 3x
Jistě, bábovka je pro českou sladkou kuchyni naprosto ikonická a snad v žádné rodině nesmí chybět alespoň jeden recept. Už jste ale někdy upekli banánovou? Je krásně vláčná a rozhodně se jí jen tak nenabažíte.
do 1 hodiny
1 bábovka porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C – spodní horní ohřev s horkovzduchem.
  2. Banány ve větší míse rozmačkejte vidličkou, rozklepněte k nim vajíčka, přilijte mléko a olej a vše promíchejte.
  3. Do druhé větší mísy přesejte mouku, přidejte cukr a špetku soli a promíchejte.
  4. Do mísy k mouce nyní přidejte banánovou tekutou směs a kypřicí prášek a vše opět důkladně promíchejte a propojte. 
  5. Formu na bábovku důkladně vymažte a vysypte strouhankou a těsto do ní přelijte.
  6. Dejte péct na 40 minut. Po upečení zkontrolujte bábovku špejlí, měla by být suchá a nemělo by být na ní těsto nalepené.
  7. Po vytažení z trouby ji ihned otočte na mřížku, jako byste ji chtěli vyklopit a dejte přes formu mokrou vyždímanou utěrku. Nechte tak 15–20 minut a poté bábovku vyklopte, pokud se nevyklopila sama.
  8. Nechte zcela vychladnout a poté můžete krájet.

TIP: Na fotce je bábovka na talíři se zkaramelizovanými banány a skyrem. Banány uděláte tak, že v pánvi rozpustíte trochu másla a kousky banánů na něm opečete.

reklama

Milluji
Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)

Související témata: nejlepší bábovka , Sladké , Česká kuchyně