návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Bílková bábovka s jahodovou polevou

1 bábovka porce
do 1 hodiny
Bílková bábovka s jahodovou polevou
Bílková bábovka s jahodovou polevou Autor: kuchařka Kurz domácího pečení
Bábovka bez žloutků? Nebojte, nezapomněli jsme je, ani jsme nespletli postup, při kterém se do nadýchaného sněhu zapracují zbylé suroviny. Věřte nám – a z formy vyklopíte lehounkou bábovku. Doplnit ji můžete jahodovou polevou nebo pyré z rozvařených čerstvých jahod s vanilkovým cukrem.

Další recepty na sladké moučníky, které je radost péct, najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Ochutnejte léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH nabízí plnou náruč nových receptů, s kterými si období prázdnin užijete ještě více naplno! Časopis najdete v prodeji již od 7. června, tak...

Suroviny (1 bábovka porce)

Poleva:

Postup

  1. Máslo rozehřejte v rendlíku a nechte ho zchladnout. Troubu předehřejte na 180 °C nebo 160 °C v případě použití funkce horký vzduch. Bábovkovou formu o objemu 2,5 l vymažte máslem.
  2. Mouku prosejte a promíchejte s cukrem, škrobem a práškem do pečiva.
  3. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh s měkkými špičkami.
  4. Suché suroviny prosejte na sníh a pomocí stěrky nebo velké lžíce vše opatrně smíchejte. Přilijte rozpuštěné a vychladlé máslo a zapracujte ho.
  5. Těsto přelijte do připravené formy, povrch uhlaďte lžící a pečte v předehřáté troubě 30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nebude po vytažení suchá. Upečenou bábovku vyjměte z trouby, postavte ji ve formě na drátěnou mřížku a nechte 10 minut odstát, než ji vyklopíte. Nechte zchladnout.
  6. Na polevu prosejte cukr do středně velké mísy. Džem rozřeďte vodou a smíchejte s cukrem dohladka. Podle konzistence můžete přilít ještě malinko vody.
  7. Polevu rozetřete pomocí lžíce na vychladlou bábovku a nechte ji stéct po stranách. Nechte odstát asi 30 minu, nebo dokud poleva nezatuhne.

PRIMA TIP: Jahodový džem obměňte podle chuti.

Kurz domácího pečení: staňte se skvělým kuchařem

Kurz domácího pečení Foto:

Anneka Manning

Ať už jste začátečník, nebo pečete často, tato kniha pro vás bude užitečná. Anneka Manning vám odhalí 10 základních postupů, které jsou základem pro každé pečení.

Kniha obsahuje 90 receptů na sladké i slané pečené dobroty, s jejichž pomocí se stanete zručnějšími a bude z vás pekař, jak má být!

"Tato kniha je absolutně skvělá, zaujala mě hned od první stránky. Anneka přistupuje k pečení logicky, dělí své recepty do skupin podle postupů. Je geniální. Každý recept vypadá chutně. Zaručuji vám, že tato kniha se stane klasikou." Stephanie Alexander

Nakladatelství Omega, 499 Kč