Garden & Kitchen

Perníková bábovka s rumem

Moje hodnocení
6x

Milujete perník či perníčky a zároveň vám chutnají moučníky, kde nechybí kapka rumu? Pak tu máme fantastický tip, který je přesně pro vás. Perníková bábovka s rumem! Skvělá, vláčná, jednoduchá a silně návyková – alespoň podle nás. :)

1 porce
90 minut
česká

Suroviny

Poleva

Postup přípravy

  1. Změklé máslo s cukrem vyšlehejte do světlé pěny.
  2. Poté po jednom zašlehejte vajíčka. Do směsi vmíchejte melasu a pak mouku s práškem do pečiva, sodou, kořením a solí.
  3. Nakonec do těsta zapracujte rum a mléko.
  4. Troubu předehřejeme na 170 °C, těsto dejte do formy na bábovku a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut.
  5. Zkoušku propečení proveďte špejlí. Upečenou bábovku vyndejte z formy a přendejte na kovovou mřížku.
  6. Bábovku nechte úplně vychladnout.
  7. Mezitím vyšlehejte citronovou šťávu s cukrem v lesklou polevu.
  8. Vychladlou bábovku polijte citronovou polevou a nechte ztuhnout. Poté rozkrájejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty