Suroviny
- máslo (změklé ) 200 g
- třtinový cukr 220 g
- vejce 3 ks
- hladká mouka 300 g
- prášek do pečiva 2 lžičky
- jedlá soda 1/2 lžičky
- melasa 3 lžíce
- rum 2 lžíce
- perníkové koření 1–1 a 1/2 lžíce
- mléko 180 ml
- sůl špetka
Poleva
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- moučkový cukr 150 g
Postup přípravy
- Změklé máslo s cukrem vyšlehejte do světlé pěny.
- Poté po jednom zašlehejte vajíčka. Do směsi vmíchejte melasu a pak mouku s práškem do pečiva, sodou, kořením a solí.
- Nakonec do těsta zapracujte rum a mléko.
- Troubu předehřejeme na 170 °C, těsto dejte do formy na bábovku a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut.
- Zkoušku propečení proveďte špejlí. Upečenou bábovku vyndejte z formy a přendejte na kovovou mřížku.
- Bábovku nechte úplně vychladnout.
- Mezitím vyšlehejte citronovou šťávu s cukrem v lesklou polevu.
- Vychladlou bábovku polijte citronovou polevou a nechte ztuhnout. Poté rozkrájejte.
Perníková bábovka s rumem 2 Zdroj: Garden & Kitchen