Najděte si recept
Na co máte chuť?

Mramorová hrníčková bábovka
Receptů na bábovku je nespočet a každá rodina má jistě ten svůj. Možná hned několik! My pro vás máme klasiku v podobě mramorové hrníčkové bábovky – její příprava je velice snadná! :)
do 1 hodiny
16 porcí
Suroviny (16 porcí)
- Cukr 1 hrnek
- Vejce 2 ks
- Olej 1/2 hrnku
- polohrubá mouka 2 hrnky
- Mléko 1 hrnek
- prášek do pěciva
- vanilkový cukr
- kůra z citronu
- Kakao
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Smíchejte cukr s vejci, přidejte olej, mouku, mléko, prášek do pečiva, vanilkový cukr a dobře promíchejte.
- Rozdělte těsto do dvou misek. Do jedné misky přidejte podle chuti nastrouhanou kůru z citronu (nejlépe v bio kvalitě).
- Do další misky s těstem dejte holandské kakao také podle chuti.
- Nalijte do vymazané formy a pečte na 200 °C 45–50 min.
- Po upečení ještě horkou vyklopte na talíř. Krájejte vlažnou.
Mramorová hrníčková bábovka; foto: Češka z Česka
Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko
Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.
Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…
• facebook @ceskazceska.cz
• Instagram @ceskazceska_blog