návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Mramorová hrníčková bábovka

do 1 hodiny
Mramorová hrníčková bábovka
Mramorová hrníčková bábovka Autor: Češka z Česka
Receptů na bábovku je nespočet a každá rodina má jistě ten svůj. Možná hned několik! My pro vás máme klasiku v podobě mramorové hrníčkové bábovky – její příprava je velice snadná! :)

Postup

  1. Smíchejte cukr s vejci, přidejte olej, mouku, mléko, prášek do pečiva, vanilkový cukr a dobře promíchejte.
  2. Rozdělte těsto do dvou misek. Do jedné misky přidejte podle chuti nastrouhanou kůru z citronu (nejlépe v bio kvalitě).
  3. Do další misky s těstem dejte holandské kakao také podle chuti.
  4. Nalijte do vymazané formy a pečte na 200 °C 45–50 min.
  5. Po upečení ještě horkou vyklopte na talíř. Krájejte vlažnou.

Mramorová hrníčková bábovka 2 Foto: Mramorová hrníčková bábovka; foto: Češka z Česka

Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko

Češka z Česka Foto:

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

Nemáte chuť?

Upeč se mi, bábovičko!

Související témata: Sladké , Česká kuchyně