Suroviny
- cukr 1 hrnek
- vejce 2 ks
- olej 1/2 hrnku
- polohrubá mouka 2 hrnky
- mléko 1 hrnek
- vanilkový cukr
- citronová kůra
- kakao
- kypřicí prášek do pečiva
Postup přípravy
- Smíchejte cukr s vejci, přidejte olej, mouku, mléko, prášek do pečiva, vanilkový cukr a dobře promíchejte.
- Rozdělte těsto do dvou misek. Do jedné misky přidejte podle chuti nastrouhanou kůru z citronu (nejlépe v bio kvalitě).
- Do další misky s těstem dejte holandské kakao také podle chuti.
- Nalijte do vymazané formy a pečte na 200 °C 45–50 min.
- Po upečení ještě horkou vyklopte na talíř. Krájejte vlažnou.
Vyzkoušejte také recept na vláčnou tvarohovou bábovku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdte ZDE