Svatava Vašková pro Kulinaria.cz

Halloweenská bábovka s černým kakaem a jedlou pavučinou

Moje hodnocení
1x

Halloween se blíží a vy už možná přemýšlíte, čím překvapíte děti. Černá bábovka s pavučinou vypadá krásně strašidelně, a přitom skvěle chutná. Na slavnostním stole se bude krásně vyjímat.

12 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 stupňů (vrchní a spodní ohřev). Všechny suroviny používejte v pokojové teplotě.
  2. V jedné míse smíchejte sypké suroviny – prosátou hladkou mouku, kakao, jedou sodu, prášek do pečiva a sůl. V druhé míse mixérem vyšlehejte krupicový cukr, olej, vejce, vanilkový extrakt a mléko. Pak do této směsi jemně lžící nebo vařečkou zamíchejte zakysanou smetanu.
  3. Nyní opět s pomocí ručního šlehače postupně na několikrát krátce zašlehejte sypkou směs do tekuté. Těsto nalijte do bábovkové formy, kterou předem vymažte máslem.
  4. Pečte při 170 stupních asi 40 minut.Po upečení vyklopte bábovku na drátěnou mřížku a nechte ji vychladnout.
  5. Marshmallows rozpusťte na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Vznikne měkká lepivá hmota. Rukama z ní vytvořte pavučinky, které naneste na zchladlou bábovku.

Luxusní a půvabná forma na bábovku Guardini Marissa Sweet Magic se jistě stane rodinným dědictvím po několik generací. Tělo formy je vyrobeno ze silnostěnného litého kovaného hliníku pro dokonalý rozvod tepla a dlouholetou trvanlivost. Díky prémiovému nepřilnavému povrchu bábovku snadno vyklepnete a formu během okamžiku dokonale vyčistíte. Dostupné na e-shopu Kulinaria zde.

Pokud nechcete nikoho strašit, vyzkoušejte recept na jednoduchou mramorovou bábovku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková pro Kulinaria.cz


Přečtěte si také

Recepty