Suroviny
- rostlinný olej 120 ml
- cukr krupice 180 g
- vejce 3 ks
- plnotučné mléko 120 ml
- zakysaná smetana 190 g
- hladká mouka 240 g
- kakao (černé) 40 g
- vanilkový extrakt 1 lžička
- jedlá soda 1 lžička
- sůl 1 špetka
- máslo (na vymazání formy)
- marshmallows (bílé) 2 hrsti
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 170 stupňů (vrchní a spodní ohřev). Všechny suroviny používejte v pokojové teplotě.
- V jedné míse smíchejte sypké suroviny – prosátou hladkou mouku, kakao, jedou sodu, prášek do pečiva a sůl. V druhé míse mixérem vyšlehejte krupicový cukr, olej, vejce, vanilkový extrakt a mléko. Pak do této směsi jemně lžící nebo vařečkou zamíchejte zakysanou smetanu.
- Nyní opět s pomocí ručního šlehače postupně na několikrát krátce zašlehejte sypkou směs do tekuté. Těsto nalijte do bábovkové formy, kterou předem vymažte máslem.
- Pečte při 170 stupních asi 40 minut.Po upečení vyklopte bábovku na drátěnou mřížku a nechte ji vychladnout.
- Marshmallows rozpusťte na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Vznikne měkká lepivá hmota. Rukama z ní vytvořte pavučinky, které naneste na zchladlou bábovku.
Luxusní a půvabná forma na bábovku Guardini Marissa Sweet Magic se jistě stane rodinným dědictvím po několik generací. Tělo formy je vyrobeno ze silnostěnného litého kovaného hliníku pro dokonalý rozvod tepla a dlouholetou trvanlivost. Díky prémiovému nepřilnavému povrchu bábovku snadno vyklepnete a formu během okamžiku dokonale vyčistíte. Dostupné na e-shopu Kulinaria zde.
Pokud nechcete nikoho strašit, vyzkoušejte recept na jednoduchou mramorovou bábovku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE