Mrkvová bábovka s mandlemi a pomerančem podle Máma peče doma
Mrkvová bábovka s mandlemi a pomerančem podle Máma peče doma
Zdroj: Máma peče doma
Mrkvová bábovka s mandlemi a pomerančem podle Máma peče doma
Zdroj:
Máma peče doma
Moje hodnocení
8x
Recept na rychlou, vláčnou a krásně voňavou bábovku se v rodinách rozhodně neztratí. Když ji navíc ovoníte pomerančovou kůrou, rozhodně se k ní budete rádi vracet. Vláčnost jí zase dodá mrkev, ale pak už je jenom na vás, čím ji dozdobíte – hodí se cukr, čokoláda, ale třeba také vyšlehaná šlehačka.
Všechny ingredience vytáhněte z lednice aspoň 1 hodinu před začátkem pečení, aby měly pokojovou teplotu.
Mrkev oloupejte a na struhadle nastrouhejte najemno. Dejte chvilku stranou.
Troubu rozpalte na 170 °C a formu na bábovku vymažte másle, vysypejte hrubou moukou a přebytečnou mouku z formy vyklepejte.
Do mísy mixéru dejte vejce a cukr. Šlehejte, dokud nevznikne světlá a nadýchaná vaječná pěna, bude to trvat asi 8–10 minut.
Poté rychlost mixéru nechte na nejvyšší otáčky a postupně pramínkem přilévejte olej. Přidejte nastrouhanou mrkev, nastrouhanou pomerančovou kůru a promíchejte cukrářskou špachtlí.
Do těsta přidejte mleté mandle, prosejte obě mouky smíchané s práškem do pečiva a solí. Vše pak zlehka promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
Těsto na bábovku přelijte do formy a dejte péct do trouby asi 45–50 minut. Jestli máte bábovku upečenou poznáte tak, že do ní píchnete špejlí a po vytažení bude suchá.
Upečenou bábovku nechte vychladnout asi 10 minut a poté ji vyklopte z formy ven. Bábovku před podáváním můžete jen pocukrovat a nebo polít rozpuštěnou čokoládou.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Blogerka Bára Gorecká pečuje v práci o pacienty a doma o dva syny a manžela. Rozmazluje je především dezerty, moučníky a dorty všeho druhu, které od roku 2016 zveřejňuje na svém blogu Máma peče doma. Po kuchařce Moje nejsladší vzpomínky vytvořila další knihu plnou laskomin – Sladce. Sladké recepty ze všech koutů světa rozdělila do sedmi kapitol a neomezuje se pouze na pečené dobroty. Najdete tu i hity poslední doby jako citronový krém, dulce de leche, domácí nutellu či slaný karamel. Z nabídky 83 pochoutek si vybere opravdu každý, ale pustit se na sladkou jízdu kolem světa s průvodkyní Bárou už chce pořádnou chuť na sladké.