Suroviny
- vepřová pečeně 600 g
- červená cibule 1 ks
- barevná paprika (červená, ale klidně i zelená) 2 ks
- klobása 150 g
- sůl (podle chuti)
- čerstvě mletý pepř (podle chuti)
- rostlinný olej 6 lžic
- rozmarýn 4 snítky
- máslo 80 g
Dip:
- zakysaná smetana 200 g
- česnek 1 stroužek
- olivový olej 1 lžíce
- pažitka (čerstvá) 1 snítka
- sůl (podle chuti)
- čerstvě mletý pepř (podle chuti)
Postup přípravy:
- Maso nakrájejte na stejně velké kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte, papriky omyjte, odstraňte jádřince a nakrájejte na kostky. Klobásu nakrájejte na kolečka. Vše pak střídavě napichujte na připravené jehly.
- Špízy osolte, opepřete, rozložte na plech, pokapejte olejem a pečte ve vyhřáté troubě při 210 °C po dobu 15 minut. Před koncem pečení přidejte rozmarýn, máslo a společně dopečte asi 3 minuty.
- Na dip smíchejte zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, nasekanou pažitkou, solí a pepřem. Hotové špízy podávejte s česnekovým dipem a přidat můžete také různě upravené brambory.
Podobný pokrm, tentokrát z kuřecího masa, si můžete připravit i podle videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí ražniči pečené v troubě
Nebo zkuste další chutné špízy: