Marináda
- řecký jogurt (tučný ) 1 malý kelímek
- extra virgin olivový olej 60 ml
- citronová šťáva 60 ml
- citronová kůra (nastrouhaná ) z 1 citronu
- balzamikový ocet (světlý ) 1 lžíce
- čerstvé oregano (lístky, nasekané nebo 2 lžičky sušeného, rozdrobené) 2 lžíce
- tymián (lístky čerstvého nebo 1 lžička sušeného) 1 lžíce
- česnek (rozetřený) 6 stroužků
- vločky (paprikové ) 1/4 lžičky
- sůl 1 lžička
- čerstvě namletý pepř (černý ) 1 lžička
Špízy
- kuřecí prsa (bez kůže a kosti, nakrájená na cca 2,5cm kostky) 4 ks
- červená paprika (velká, nakrájená na kousky) 1 ks
- cibule (středně velká bílá nebo červená, rozkrojená na výšku na osminy a naloupaná na lístky) 1 ks
Postup přípravy
- Všechny přísady na marinádu promíchejte v míse, vsypte kostky masa a dobře promíchejte, aby se obalily marinádou. Nechte je marinovat v chladu nejméně 4 hodiny, ale klidně i přes noc. Během marinování je občas promíchejte.
- Předehřejte gril. Obsah mísy pak vyklopte do cedníku a nechte odkapat přebytečnou marinádu.
- Na špízy střídavě napichujte kousky masa, papriky a plátky cibule. Grilujte asi 4 minuty z každé strany, až budou špízy propečené a hezky chytí barvu.
Rozpalte grily: Řecké kuřecí špízy Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD