Marináda
- tučný řecký jogurt 1 malý kelímek
- extra virgin olivový olej (extra panenský olivový olej) 60 ml
- citronová šťáva 60 ml
- nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu
- světlý balzamikový ocet 1 lžíce
- lístky čerstvého oregana, nasekané (nebo 2 lžičky sušeného, rozdrobené) 2 lžíce
- lístky čerstvého tymiánu (nebo 1 lžička sušeného) 1 lžíce
- česnek (česnek, rozetřený) 6 stroužků
- sůl 1 lžička
- pepř (čerstvě namletý černý pepř) 1 lžička
- paprikové vločky 1/4 lžičky
Špízy
- kuřecí prsa bez kůže a kosti, nakrájená na cca 2,5cm kostky 4 ks
- velká červená paprika, nakrájená na kousky 1 ks
- středně velká bílá nebo červená cibule, rozkrojená na výšku na osminy a naloupaná na lístky 1 ks
Postup přípravy
- Všechny přísady na marinádu promíchejte v míse, vsypte kostky masa a dobře promíchejte, aby se obalily marinádou. Nechte je marinovat v chladu nejméně 4 hodiny, ale klidně i přes noc. Během marinování je občas promíchejte.
- Předehřejte gril. Obsah mísy pak vyklopte do cedníku a nechte odkapat přebytečnou marinádu.
- Na špízy střídavě napichujte kousky masa, papriky a plátky cibule. Grilujte asi 4 minuty z každé strany, až budou špízy propečené a hezky chytí barvu.
Rozpalte grily: Řecké kuřecí špízy Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD