Rozpalte grily: Řecké kuřecí špízy

Moje hodnocení
4x

Nezapomenutelnou chuť řecké dovolené vám bezpochyby připomenou tyhle šťavnaté špízy s kuřecím masem a zeleninou. Klasika, která vždycky potěší.

4 porce
60 minut
řecká

Marináda

  • tučný řecký jogurt 1 malý kelímek
  • extra virgin olivový olej (extra panenský olivový olej) 60 ml
  • citronová šťáva 60 ml
  • nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu
  • světlý balzamikový ocet 1 lžíce
  • lístky čerstvého oregana, nasekané (nebo 2 lžičky sušeného, rozdrobené) 2 lžíce
  • lístky čerstvého tymiánu (nebo 1 lžička sušeného) 1 lžíce
  • česnek (česnek, rozetřený) 6 stroužků
  • sůl 1 lžička
  • pepř (čerstvě namletý černý pepř) 1 lžička
  • paprikové vločky 1/4 lžičky

Špízy

  • kuřecí prsa bez kůže a kosti, nakrájená na cca 2,5cm kostky 4 ks
  • velká červená paprika, nakrájená na kousky 1 ks
  • středně velká bílá nebo červená cibule, rozkrojená na výšku na osminy a naloupaná na lístky 1 ks

Postup přípravy

  1. Všechny přísady na marinádu promíchejte v míse, vsypte kostky masa a dobře promíchejte, aby se obalily marinádou. Nechte je marinovat v chladu nejméně 4 hodiny, ale klidně i přes noc. Během marinování je občas promíchejte.
  2. Předehřejte gril. Obsah mísy pak vyklopte do cedníku a nechte odkapat přebytečnou marinádu.
  3. Na špízy střídavě napichujte kousky masa, papriky a plátky cibule. Grilujte asi 4 minuty z každé strany, až budou špízy propečené a hezky chytí barvu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty