www.nejmelouny.cz

Grilované kuřecí špízy s melounovou chilli omáčkou

Moje hodnocení
3x

Masové špízy grilované na jehle jsou oblíbenou pochoutkou. Zkuste tentokrát jemné kuřecí maso doplnit chuťově výraznou netradiční salsou ze sladkého melounu s pikantní chilli papričkou.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • kuřecí řízky (prsní nebo stehenní) 300 g
  • grilovací koření
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • olej
  • bezpeckový meloun Bouquet 200 g
  • žlutá chilli paprička 1 ks
  • čerstvý koriandr 1 hrst
  • třtinový cukr 1 lžička
  • česnek 1 stroužek

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájejte na tenké plátky a napíchněte na kovové jehly. Každý špíz posypte oblíbeným grilovacím kořením, osolte, opepřete, pokapejte olejem a nechte chvilku odpočinout.
  2. Mezitím připravte melounovou chilli omáčku. Meloun spolu se žlutou chilli papričkou nasekejte na drobné kousky a dejte do misky. Přidejte koriandr, špetku soli a dle sladkosti melounu cukr. Následně vše důkladně promíchejte, můžete krátce rozmixovat a nakonec přimíchejte propasírovaný stroužek česneku.
  3. Špízy s kuřecím masem grilujte pozvolna, až bude maso propečené a dozlatova. Podávejte s melounovou omáčkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

www.nejmelouny.cz


Přečtěte si také

Recepty