Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilované kuřecí špízy s melounovou chilli omáčkou
Masové špízy grilované na jehle jsou oblíbenou pochoutkou. Zkuste tentokrát jemné kuřecí maso doplnit chuťově výraznou netradiční salsou ze sladkého melounu s pikantní chilli papričkou.
do 30 minut
2–3 porce
Suroviny (2–3 porce)
- kuřecí řízky (prsní nebo stehenní) 300 g
- grilovací koření
- sůl a čerstvě namletý pepř
- olej
- bezpeckový meloun Bouquet 200 g
- žlutá chilli paprička 1 ks
- čerstvý koriandr 1 hrst
- třtinový cukr 1 lžička
- česnek 1 stroužek
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na tenké plátky a napíchněte na kovové jehly. Každý špíz posypte oblíbeným grilovacím kořením, osolte, opepřete, pokapejte olejem a nechte chvilku odpočinout.
- Mezitím připravte melounovou chilli omáčku. Meloun spolu se žlutou chilli papričkou nasekejte na drobné kousky a dejte do misky. Přidejte koriandr, špetku soli a dle sladkosti melounu cukr. Následně vše důkladně promíchejte, můžete krátce rozmixovat a nakonec přimíchejte propasírovaný stroužek česneku.
- Špízy s kuřecím masem grilujte pozvolna, až bude maso propečené a dozlatova. Podávejte s melounovou omáčkou.