Kuřecí špízy satay s arašídovým dipem
Zdroj: Ondřej Košík
Kuřecí špízy satay s arašídovým dipem
Zdroj:
Ondřej Košík
Indonéskou specialitu si snadno připravíte i doma, a i když za oknem padá sníh, přivoláte si křupavými špízy s arašídovou omáčkou pocit léta. Recept připravila Jana Králiková z blogu Zásadně zdravě, můžete si tak být jistí, že pokrm splňuje všechny výživové požadavky. A navíc skvěle chutná.
Postup přípravy
-
V misce promíchejte sójovou omáčku, javorový sirup, sezamový olej, oloupaný a prolisovaný česnek a strouhaný oloupaný zázvor. Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky, napíchejte je na špejle, položte do pekáče a přelijte sójovou marinádou. Nechte 15 minut odležet.
-
Na dip oloupejte šalotku, nakrájejte ji nadrobno, zalijte v rendlíku švestkovým vínem a povařte, aby se vypařil alkohol. Přidejte kokosové mléko a arašídové máslo. Ochuťte sójovou omáčkou, javorovým sirupem a šťávou z limety. Můžete okořenit i chilli papričkou.
-
Špízy satay osmahněte na rozpáleném arašídovém oleji z obou stran dozlatova, trvá to zhruba 10 minut.
-
Podávejte je zasypané sezamovým semínkem, drcenými arašídy, smaženou cibulkou s čerstvým koriandrem a arašídovým dipem.
Kuřecí špízy satay s arašídovým dipem 2
Zdroj: Ondřej Košík
Kuřecí špízy satay s arašídovým dipem 2
Zdroj:
Ondřej Košík