Jana Králiková

Kuřecí špízy satay s arašídovým dipem

Moje hodnocení
7x

Indonéskou specialitu si snadno připravíte i doma, a i když za oknem padá sníh, přivoláte si křupavými špízy s arašídovou omáčkou pocit léta. Recept připravila Jana Králiková z blogu Zásadně zdravě, můžete si tak být jistí, že pokrm splňuje všechny výživové požadavky. A navíc skvěle chutná.

4 porce
60 minut
asijská

Špízy

  • sójová omáčka 3 lžíce
  • javorový sirup 3 lžíce
  • pražený sezamový olej 1 lžíce
  • česnek 1 stroužek
  • zázvor (čerstvý zázvor) 2cm kousek
  • kuřecí prsa 2 ks (cca 300 g)
  • arašídový olej 3 lžíce
  • sezamová semínka 1 lžička
  • nesolené drcené arašídy 2 lžíce
  • smažená cibulka 2 lžíce
  • čerstvé lístky koriandru 1 hrst

Arašídový dip

Postup přípravy

  1. V misce promíchejte sójovou omáčku, javorový sirup, sezamový olej, oloupaný a prolisovaný česnek a strouhaný oloupaný zázvor. Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky, napíchejte je na špejle, položte do pekáče a přelijte sójovou marinádou. Nechte 15 minut odležet.
  2. Na dip oloupejte šalotku, nakrájejte ji nadrobno, zalijte v rendlíku švestkovým vínem a povařte, aby se vypařil alkohol. Přidejte kokosové mléko a arašídové máslo. Ochuťte sójovou omáčkou, javorovým sirupem a šťávou z limety. Můžete okořenit i chilli papričkou.
  3. Špízy satay osmahněte na rozpáleném arašídovém oleji z obou stran dozlatova, trvá to zhruba 10 minut.
  4. Podávejte je zasypané sezamovým semínkem, drcenými arašídy, smaženou cibulkou s čerstvým koriandrem a arašídovým dipem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jana Králiková


Přečtěte si také

Recepty