Suroviny
- kuřecí řízky (prsní nebo stehenní) 2 ks
- jarní cibulka
- Sůl
Marináda
- Pomeranč 1 ks
- Sójová omáčka 2 lžíce
- ústřicová omáčka 1 lžíce
- Med 1 lžíce
- čerstvý zázvor cca 1 cm
- Česnek 1–2 stroužky
- škrob na konečné zahuštění omáčky 1 lžíce
Článek
25 parádních receptů na šťavnatý špíz
Maso na špízu k letnímu grilování neodmyslitelně patří. Stejným způsobem můžete připravit i zeleninu, houby, ale také ovoce. Vybrali jsme pro vás několik receptů, které...
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na kousky velikosti soust (malinko osolte) a jarní cibulky na špalíčky.
- Z pomeranče vymačkejte šťávu, kterou smíchejte se sójovou a ústřicovou omáčkou a medem. Promíchejte, aby se med rozpustil. Přidejte nastrouhaný zázvor a česnek.
- Maso vložte do marinády a nechte minimálně 2 hodiny stát.
- Maso poté vyjměte z marinády, kterou přelijte do kastrůlku a dejte provařit. Maso napíchejte střídavě s jarními cibulkami na jehlu a pozvolna pečte ze všech stran.
- Dejte pozor, aby se špízy nepřipalovaly, marináda obsahuje med! Nakonec marinádu zahustěte trochou vody se škrobem. Už nevařte, aby omáčka nezřídla delším vařením.