návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kuřecí špíz v pomerančové marinádě

nad 2 hodiny
Kuřecí špíz v pomerančové marinádě
Kuřecí špíz v pomerančové marinádě Autor: V kuchyni vždy otevřeno
Pokud se něco hodí na letní grilování, jsou to rozhodně špízy. A jelikož jejich variace téměř neznají meze, rozhodli jsme se pro vás zařadit i jeden s lehce asijským šmrncem.

Článek

Kuřecí špízy v řeckém stylu  Foto:

25 parádních receptů na šťavnatý špíz

Maso na špízu k letnímu grilování neodmyslitelně patří. Stejným způsobem můžete připravit i zeleninu, houby, ale také ovoce. Vybrali jsme pro vás několik receptů, které...

Postup

  1. Maso nakrájejte na kousky velikosti soust (malinko osolte) a jarní cibulky na špalíčky.
  2. Z pomeranče vymačkejte šťávu, kterou smíchejte se sójovou a ústřicovou omáčkou a medem. Promíchejte, aby se med rozpustil. Přidejte nastrouhaný zázvor a česnek.
  3. Maso vložte do marinády a nechte minimálně 2 hodiny stát.
  4. Maso poté vyjměte z marinády, kterou přelijte do kastrůlku a dejte provařit. Maso napíchejte střídavě s jarními cibulkami na jehlu a pozvolna pečte ze všech stran.
  5. Dejte pozor, aby se špízy nepřipalovaly, marináda obsahuje med! Nakonec marinádu zahustěte trochou vody se škrobem. Už nevařte, aby omáčka nezřídla delším vařením.

Kuřecí špíz v pomerančové marinádě 2 Foto: Kuřecí špíz v pomerančové marinádě; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“