Suroviny:
- vepřová plec 600 g
- rostlinný olej 2 lžíce
- sůl
- pepř (mletý)
- bobkový list 2 ks
- šalvěj 5 lístků
- česnek 2 stroužky
- cibule 2 ks
- pórek 1 ks
- hladká mouka 2 lžíce
- cider 500 ml
- zeleninový vývar 500 ml
- smetana ke šlehání 250 ml
- brambory 700 g
Postup přípravy:
Maso očistěte a nakrájejte na kostky. Orestujte ho na oleji ze všech stran dohněda. Osolte, opepřete, přidejte bobkový list, šalvěj, očištěný a nakrájený česnek, oloupanou a nahrubo pokrájenou cibuli a na kolečka nakrájený pórek.
Směs zaprašte moukou, krátce orestujte, podlijte ciderem a vývarem a duste asi 10 minut do poloměkka.
Masovou směs přendejte do zapékací mísy a zalijte smetanou. Navrch rozprostřete oloupané a na plátky rozkrájené brambory a pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut.
Milovníci vepřového masa, máme pro vás skvělý tip! Připravte si trhané maso podle našeho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Trhané vepřové maso v domácí BBQ omáčce