Suroviny
- vepřový bůček 300 g
- šalotka 2 ks
- česnek 2 stroužky
- pepř (čerstvě namletý) 2 g
- cukr krupice 60 g
- rybí omáčka 40 g
- sůl 10 g
- ústřicová omáčka 40 g
- jarní cibulka 40 g
- vejce (sázená) 4 ks
- nakládané okurky 8 ks
- jasmínová rýže (uvařená) 4 porce
- sezamová semínka 4 g
- voda 200 ml
Postup přípravy
- Smíchejte ústřicovou omáčku, rybí omáčku, cukr a pepř, marinádu promíchejte.
- Vepřový bůček nakrájejte na kostky a pomalu opečte na rozpálené pánvi dozlatova. Odeberte polovinu tuku, který se uvolnil z masa.
- Šalotku a česnek nakrájejte nahrubo a přidejte k masu. Přidejte marinádu.
- Vařte maso doměkka, až se marináda téměř vyvaří a lehce karamelizujte. Na závěr přidejte nakrájenou jarní cibulku.
- Na talíř s rýží dejte maso, sázená vejce a nakrájené okurky. Posypte sezamovými semínky.
Vyzkoušejte také legendární kuřecí kung pao z restaurace Sia podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Vyhlášené kuřecí kung pao z restaurace Sia
Vítejte v pulsujícím světě asijské restaurace Sia
Asijské menu restaurace Sia vychází z tradičních receptů, postupů a technologií obohacených o zkušenosti a nápady mezinárodního týmu šéfkuchaře Jiřího Štifta. Pod jeho vedením v něm spolupracují kuchaři z Indonésie, Nepálu, Indie, Vietnamu, Thajska, Malajsie, z Moravy i Číny. Interiér restaurace odkazuje na exotickou poetiku asijských tržišť a příprava jídel se odehrává v otevřené kuchyni, a to ve třech patrech a přímo před hosty. Ti mohou sledovat výrobu domácích nudlí a čínských knedlíčků dim sum, porcování pekingské kachny nebo přípravu masa a ryb na japonském grilu robata.
Restaurace Sia, V Celnici 1034/6, 110 00 Praha 1