Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia

Moje hodnocení
0x

Představte si šťavnaté kousky bůčku, které se na pánvi lesknou sladko-slanou karamelovou glazurou, voní po rybí omáčce, česneku a pepři a křupou na každé sousto. Thịt rang cháy cạnh je srdcem vietnamské domácí kuchyně – jednoduché na přípravu, ale s chutí, která vás okamžitě přenese do rušných uliček Hanoje. Kevin z restaurace Sia vám ukáže, jak si tento tradiční poklad připravit doma.

4 porce
30 minut
vietnamská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Smíchejte ústřicovou omáčku, rybí omáčku, cukr a pepř, marinádu promíchejte.
  2. Vepřový bůček nakrájejte na kostky a pomalu opečte na rozpálené pánvi dozlatova. Odeberte polovinu tuku, který se uvolnil z masa.
  3. Šalotku a česnek nakrájejte nahrubo a přidejte k masu. Přidejte marinádu.
  4. Vařte maso doměkka, až se marináda téměř vyvaří a lehce karamelizujte. Na závěr přidejte nakrájenou jarní cibulku.
  5. Na talíř s rýží dejte maso, sázená vejce a nakrájené okurky. Posypte sezamovými semínky.

Vyzkoušejte také legendární kuřecí kung pao z restaurace Sia podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Vyhlášené kuřecí kung pao z restaurace Sia

Vítejte v pulsujícím světě asijské restaurace Sia

Asijské menu restaurace Sia vychází z tradičních receptů, postupů a technologií obohacených o zkušenosti a nápady mezinárodního týmu šéfkuchaře Jiřího Štifta. Pod jeho vedením v něm spolupracují kuchaři z Indonésie, Nepálu, Indie, Vietnamu, Thajska, Malajsie, z Moravy i Číny. Interiér restaurace odkazuje na exotickou poetiku asijských tržišť a příprava jídel se odehrává v otevřené kuchyni, a to ve třech patrech a přímo před hosty. Ti mohou sledovat výrobu domácích nudlí a čínských knedlíčků dim sum, porcování pekingské kachny nebo přípravu masa a ryb na japonském grilu robata.

Restaurace Sia, V Celnici 1034/6, 110 00 Praha 1

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty