Kuřecí směs:
- rajčatový protlak 2 lžíce
- chilli prášek (mletý) 1 lžička
- sójová omáčka 2 lžíce
- cukr krupice 2 lžíce
- ocet 1 lžíce
- voda 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- kuřecí prsa 500 g
- kukuřičný škrob 20 g
- rostlinný olej 1 lžíce
- červená cibule 1 ks
- červená paprika 1 ks
- oranžová paprika 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
Na dokončení:
- jarní cibulka 1 svazek
- arašídy (na ozdobu) 1 hrst
- chilli papričky (na ozdobu)
Postup přípravy:
- Rýži uvařte ve vroucí slané vodě doměkka.
- Protlak, chilli, sójovou omáčku, cukr, ocet, vodu a prolisovaný česnek smíchejte v míse a dejte stranou odležet.
- Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky, obalte ve škrobu a zprudka orestujte na rozpáleném oleji. Poté ztlumte plamen a při stálém míchání přidejte nakrájenou cibuli, papriky a vmíchejte připravenou omáčku.
- Za stálého míchání vařte na mírném plameni asi 7 minut. Na závěr ozdobte nasekanou jarní cibulkou, posypte arašídy a přidejte dle chuti chilli papričku. Podávejte s uvařenou rýží.
Kuřecí kung-pao je známá klasika. Chcete si ji připravit podle videoreceptu? Máme ho!
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí kung-pao
Nebo mrkněte na další čínské recepty: