Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Moje hodnocení
3x

Dopřejte si poctivý domácí guláš, který vás zahřeje na duši! Šťavnaté kousky vepřového masa, voňavá paprika a sytá omáčka – perfektní oběd pro celou rodinu.

4 porce
90 minut

Guláš

Na zahuštění

Postup přípravy

  1. Vepřové maso očistěte a nakrájejte na kostky. V hrnci rozehřejte asi 3 lžíce oleje, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a plátky česneku a za stálého míchání restujte dozlatova.
  2. Přidejte maso a ze všech stran ho opečte dozlatova. Zasypte mletou paprikou, dobře promíchejte, zalijte vývarem a duste pod pokličkou přibližně 30 minut. Ochuťte solí, pepřem a kmínem.
  3. Po 30 minutách přidejte na kostky nakrájené papriky a pokračujte v dušení dalších 15 minut, dokud nebude maso měkké a paprika krásně změklá.
  4. V rendlíku umíchejte růžovou jíšku z másla a mouky. Z hrnce s gulášem odeberte do misky část omáčky a metličkou ji promíchejte s jíškou dohladka. Poté celou směs vraťte do hrnce s gulášem, opět pořádně promíchejte a ještě 10 minut provařte.
  5. Podávejte guláš například s těstovinami, špeclemi nebo s čerstvým pečivem.

Vyzkoušejte také klasický vepřový guláš podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Vepřový guláš: nejlepší recept na pravou hospodskou klasiku

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů