Karbanátky s přílohou:
- krůtí maso 600 g
- houska 1 ks
- smetana na vaření 100 ml
- vejce 1 ks
- petrželka 1 svazek
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- rostlinný olej 2 lžíce
- brambory 400 g
- máslo 60 g
- jarní cibulka 2 ks
Postup přípravy:
Krůtí maso očistěte a překrájejte na menší kusy, které pak umelte v mlýnku na maso.
Housku nakrájejte na drobné kostičky a zalijte smetanou. Přidejte mleté krůtí maso, vejce a jemně nasekanou petrželku.
Směs dochuťte solí, pepřem a mletou paprikou. Vše důkladně promíchejte a vytvarujte karbanátky, které pak opékejte v pánvi na rozpáleném oleji z každé strany cca 7 minut dozlatova.
Očištěné brambory uvařte doměkka. Slijte vodu, přidejte máslo a jemně nakrájenou jarní cibulku. Promíchejte šťouchadlem na brambory a podávejte společně s karbanátky.
Napadlo by vás, že karbanátky můžete připravit třeba i s kapustou? Máme pro vás návodný videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Kapustové karbanátky s mletým masem