Šťavnaté masové koule plněné mozzarellou v rajčatové omáčce – letní oběd s překvapením

Moje hodnocení
4x

Připravte si dokonalý oběd nebo večeři – křehké masové koule plněné mozzarellou a podávané s voňavou rajčatovou omáčkou! Připravte se na obdivné komplimenty, až hosté objeví uvnitř masových kuliček lahodné sýrové překvapení.

4 porce
45 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nakrájejte cibuli nadrobno a opečte ji na rozehřátém olivovém oleji dozlatova. Přidejte sekaná rajčata, osolte, opepřete a lehce oslaďte cukrem. Vařte na mírném ohni přibližně 20 minut, dokud omáčka pěkně nezhoustne.
  2. Dejte mleté maso do mísy, přidejte vejce, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Nasekejte bazalku nadrobno, část si nechte na ozdobu a zbytek přimíchejte k masu.
  3. Přisypte strouhanku a znovu dobře promíchejte. Rozdělte směs na 16 stejných dílků. Mozzarellu nakrájejte na 16 kousků. Každý dílek masa rozmáčkněte na placku, do středu vložte kousek sýra a pevně uzavřete do kuličky.
  4. Rozložte masové koule na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 10 minut dozlatova. Upečené koule vložte do omáčky, krátce prohřejte a podávejte třeba s těstovinami, ozdobené čerstvou bazalkou.

Vyzkoušejte také masové koule v rajčatové omáčce s polentou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Masové koule s rajčatovou omáčkou & polenta s bazalkou a parmazánem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty