Venezuelské placky arepas s medvědím česnekem a jehněčím hřbetem podle receptu ze SenSa Bistro

Moje hodnocení
1x

Pražské bistro SenSa nabízí fúzi jihoamerické a asijské kuchyně, což zní možná zvláštně, ale díky velké japonské komunitě v Brazílii a Peru je to celkem obvyklé a překvapivě lahodné spojení, které zná svět pod jménem Nikkei. Zkuste si podle jejich receptu připravit ryze jarní placky z kukuřičné mouky podávané s hráškovým pyré a jehněčím masem.

2 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Nejprve připravte přírodní barvivo z medvědího česneku. Do mixéru dejte medvědí česnek a přidejte vodu. Mixujte dohladka. Hotovou směs smíchejte s kukuřičnou moukou a vytvořte těsto, které nechte chvíli odpočinout.
  2. Mezitím blanšírujte hrášek ve vroucí vodě na 30 vteřin a hned ho zchlaďte ve studené vodě s ledem – aby se zachovala krásná zelená barva. Hrášek přendejte do mixéru a společně s thajskou bazalkou a mátou mixujte. Postupně k hrášku zašlehejte vychlazené máslo, abyste docílili jemné a hebké konzistence. Směs dochuťte solí a propasírujte přes jemné síto.
  3. Červené zelí nakrájejte pomocí mandolíny nebo nože na tenké plátky. Zelí přendejte do vakuovacího nebo zipového sáčku a zalijte sushi octem, společně krátce promasírujte a nechte proležet.
  4. Jehněčí hřbet očistěte, osolte a na rozpálené pánvi opečte ze všech stran. Opečené maso přendejte na plech a dejte dopéct do předehřáté trouby na 180 °C na 5 minut. Když se peče maso v troubě, připravte placky arepas. Odpočinuté těsto vyválejte na plát a pomocí kroužku vykrojte kolečka, která usmažte na oleji z obou stran.
  5. Usmažené arepas přendejte na připravený plech s kuchyňskými utěrkami, abyste je zbavili přebytečného oleje. Hotové jehněčí vyndejte z trouby a ještě chvíli nechte odpočinout, aby v něm zůstala veškerá šťáva a nevytekla při krájení.
  6. Arepas potřete hráškovou pastou a na tu dále skládejte naložené červené zelí, wakame řasy, edamame a na tenké plátky nakrájený jehněčí hřbet. Nakonec maso posypte maldonskou vločkovou solí.

Neodolatelná fúze v centru Prahy

Pražské SenSa Bistro najdete na adrese Senovážná 8. Můžete sem zajít na příjemné obědové menu, vychutnat si sezónní nabídky i propracované večerní menu, které snoubí to nejlepší z jihoamerické a asijské kuchyně. Těšte se na útulný interiér, pozorný servis a otevřenou kuchyni.

Hodil by se vám recept na další placky? Pusťte si tento videorecept

Kompletní recept najdete ZDE: Cuketové placky s jogurtovým dipem

Nebo vyzkoušejte další recepty s jehněčím masem:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty