Suroviny
- jehněčí kýta 3 plátky po 200 g
- olivový olej 6 lžic
- rozmarýn 1 snítka
- bílé fazole (velké, konzervované) 850 g
- česnek 1–2 stroužky
- červený vinný ocet 3 lžíce
- směs listových salátů 1 balení
- sýr s modrou plísní 75 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- pečivo (čerstvé, k podávání)
Postup přípravy
- Osušené maso pečlivě osolte a opepřete. Opečte ho v pánvi na 2 lžících oleje, rozehřátého na střední až vyšší teplotu, asi 10 minut. Troubu předehřejte na 180 °C.
- Rozmarýn mezitím nasekejte nadrobno, opečené maso jím posypte, dejte ho do zapékací formy, vložte do trouby na střední příčku a pečte ještě asi 10 minut.
- Fazole slijte přes cedník a nechte je okapat. V pánvi po opékání masa opečte nadrobno nakrájený česnek, 1–2 minuty, vsypte okapané fazole, promíchejte a dejte stranou.
- Ocet prošlehejte se 2 lžícemi studené vody, důkladně osolte a opepřete. Metlou zašlehejte zbylé 4 lžíce olivového oleje a v míse promíchejte s fazolemi. Vmíchejte salátové lístky.
- Po upečení maso zabalte do alobalu a nechte ještě 10 minut odpočívat. Pak ho přes vlákno nakrájejte na kousky a i se zachycenou šťávou vmíchejte do salátu. Posypte rozdrobeným sýrem a podávejte s čerstvým pečivem.
Vyzkoušejte také jehněčí na marocký způsob s ratatouille podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE