Olivia Andrews

Marocký jehněčí tažín s harissou a meruňkami z pomalého hrnce

Moje hodnocení
12x

Z tohoto pokrmu budete mít opravdový požitek. Hřejivé koření a meruňky zjemní jehněčí maso, křupavé mandle a opražená sezamová semínka celé jídlo završí svou výbornou chutí. Pak už zbývá jen kopeček nadýchaného kuskusu. Jehněčí krk můžete jednoduše nahradit jehněčí plecí nebo kýtou a jídlo bude chutnat stejně skvěle.

4 porce
120 minut
marocká

Suroviny

K podávání

Postup přípravy

  1. V POMALÉM HRNCI: V pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Jehněčí maso osolte a opepřete. Postupně pečte maso, vždy 5 minut dozlatova. Dejte do pomalého hrnce.
  2. Snižte teplotu v pánvi na střední, přidejte máslo, zázvor, skořici, cibuli a kořínky koriandru. Smažte 3 minuty, dokud cibule lehce nezměkne. Přemístěte do pomalého hrnce.
  3. Přimíchejte šafrán včetně vody, meruňky, pastu harissa a 125 ml vody. Vařte 7 hodin na nízkém stupni, dokud maso nezměkne.
  4. Přidejte lístky koriandru a mandle a podávejte ozdobené sezamovými semínky s kuskusem.
  5. NA SPORÁKU: Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Jehněčí maso osolte a opepřete. Postupně pečte maso, vždy 5 minut dozlatova. Dejte maso stranou.
  6. Snižte teplotu na střední, přidejte máslo, zázvor, skořici, cibuli a kořínky koriandru. Smažte 3 minuty, dokud cibule lehce nezměkne. Přimíchejte šafrán včetně vody, meruňky, pastu harissa, maso a 250 ml vody. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na nízkou. Přiklopte pokličkou a nechte 2 hodiny mírně vařit, dokud maso nezměkne. Občas promíchejte.
  7. Přidejte lístky koriandru a mandle a podávejte ozdobené sezamovými semínky s kuskusem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Olivia Andrews


Přečtěte si také

Recepty