Marocký jehněčí tažín s harissou a meruňkami z pomalého hrnce
Zdroj: Zdravá jídla z pomalého hrnce
Marocký jehněčí tažín s harissou a meruňkami z pomalého hrnce
Zdroj:
Zdravá jídla z pomalého hrnce
Z tohoto pokrmu budete mít opravdový požitek. Hřejivé koření a meruňky zjemní jehněčí maso, křupavé mandle a opražená sezamová semínka celé jídlo završí svou výbornou chutí. Pak už zbývá jen kopeček nadýchaného kuskusu. Jehněčí krk můžete jednoduše nahradit jehněčí plecí nebo kýtou a jídlo bude chutnat stejně skvěle.
4 porce
120 minut
marocká
Postup přípravy
-
V POMALÉM HRNCI: V pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Jehněčí maso osolte a opepřete. Postupně pečte maso, vždy 5 minut dozlatova. Dejte do pomalého hrnce.
-
Snižte teplotu v pánvi na střední, přidejte máslo, zázvor, skořici, cibuli a kořínky koriandru. Smažte 3 minuty, dokud cibule lehce nezměkne. Přemístěte do pomalého hrnce.
-
Přimíchejte šafrán včetně vody, meruňky, pastu harissa a 125 ml vody. Vařte 7 hodin na nízkém stupni, dokud maso nezměkne.
-
Přidejte lístky koriandru a mandle a podávejte ozdobené sezamovými semínky s kuskusem.
-
NA SPORÁKU: Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Jehněčí maso osolte a opepřete. Postupně pečte maso, vždy 5 minut dozlatova. Dejte maso stranou.
-
Snižte teplotu na střední, přidejte máslo, zázvor, skořici, cibuli a kořínky koriandru. Smažte 3 minuty, dokud cibule lehce nezměkne. Přimíchejte šafrán včetně vody, meruňky, pastu harissa, maso a 250 ml vody. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na nízkou. Přiklopte pokličkou a nechte 2 hodiny mírně vařit, dokud maso nezměkne. Občas promíchejte.
-
Přidejte lístky koriandru a mandle a podávejte ozdobené sezamovými semínky s kuskusem.
Marocký jehněčí tažín s harissou a meruňkami z pomalého hrnce
Zdroj: Zdravá jídla z pomalého hrnce
Marocký jehněčí tažín s harissou a meruňkami z pomalého hrnce
Zdroj:
Zdravá jídla z pomalého hrnce