Suroviny
- králičí maso 800 g
- zeleninový vývar 2 l
- anglická slanina (v celku) 250 g
- cibule 1 ks
- vejce 2 ks
- žloutek 1 ks
- vepřové sádlo 100 g
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl
- sušené brusinky 100 g
- tymián
- smetana ke šlehání (33%) 100 ml
- sádlo (na vymazání formy)
- anglická slanina (plátky) 150 g
- brusinkový džem
Postup přípravy:
- Maso očistěte, omyjte, osušte a uvařte ve vývaru doměkka. Poté maso oberte od kostí a spolu se 150 g slaniny v celku a cibulí dvakrát za sebou umelte.
- K masu přidejte na kostičky nakrájenou zbylou slaninu, vejce, žloutek, sádlo, mletý pepř, sůl, sušené brusinky, tymián a smetanu, důkladně promíchejte.
- Formu na paštiku vymažte sádlem, vyložte plátky slaniny, naplňte připravenou masovou směsí, několikrát za sebou poklepejte o stůl, zakryjte pečicím papírem s alobalem a pečte ve vodní lázni při 165 °C asi 90 minut.
- Paštiku nechte vychladnout, vyklopte a nakrájejte na jednotlivé porce. Podávejte s brusinkovým džemem a pečivem, dozdobit můžete rybízem a nasekanými pistáciemi.
Po Velikonocích máte doma hromadu vajec, tak si uložte tento videorecept – bude se hodit!
Kompletní recept najdete ZDE: Jednoduchá vajíčková pomazánka
Nebo si projděte naše další tipy na paštikové recepty: