Velikonoční králičí paštika

Moje hodnocení
6x

Možná je pro někoho lehce nevšední, ale králicí paštika umí být skvělou pochoutkou. Navíc ve spojení s chřestem se vyloženě hodí na velikonoční či jinou jarní hostinu. Vyzkoušejte recept od Ondřeje Slaniny a rozšiřte svůj repertoár chuťovek.

1 porce
120 minut
česká

Suroviny

Paštika

  • uvařené králičí maso 500 g
  • anglická slanina (anglická slanina v celku) 250 g
  • cibule (vepřové sádlo) 100 g
  • cibule (menší cibule) 1 ks
  • nakládaný chřest 100 g
  • vejce 2 ks
  • žloutek 1 ks
  • sůl a mletý pepř
  • sladká smetana 100 ml
  • sádlo na vymazání formy
  • anglická slanina na plátky 200 g

Postup přípravy

  1. Maso uvařte v zeleninovém vývaru doměkka (cca 1 hod), poté vykostěte a spolu se 150 g slaniny v celku a s cibulí umelte dvakrát na masovém strojku.
  2. K umletému masu přidejte zbytek na kostičky nakrájené slaniny, vejce, žloutek, sádlo, mletý pepř, sůl, na kolečka krájený chřest a smetanu.
  3. Formu na paštiku vymažte sádlem, vyložte plátky anglické slaniny, naplňte fáší (masovou směsí), několikrát sklepněte, zakryjte pečicím papírem nebo alobalem a ve vodní lázni pečte ve vyhřáté troubě na 165 °C asi 80 minut.
  4. Paštiku nechte vychladnout, vyklopte ji a krájejte na porce. Podávejte s bílým chlebem nebo toasty.

Recept připravil známý kuchař Ondřej Slanina ve spolupráci se značkou Tefal.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty