Domácí kachní paštika s uzeným bůčkem
Zdroj: Coolinářka
Domácí kachní paštika s uzeným bůčkem
Zdroj:
Coolinářka
Postup přípravy
-
Do hlubší, ideálně litinové pánve dejte na 50 g másla smažit nahrubo nakrájenou šalotku.
-
Po chvilce přidejte na plátky nakrájený stroužek česneku. Po necelé minutě přidejte na kostičky nakrájený uzený bůček. Vše restujte asi 2–3 minuty.
-
Následně přidejte očištěná a nakrájená kachní játra, rozmarýn a směs koření na divočinu. Ze všech stran játra opečte a následně je podlijte koňakem. Alkohol se během pár minut odpaří.
-
Nyní pánev přikryjte poklicí a na mírném ohni vše duste asi 5 minut. Poté zkuste jeden kousek jater rozříznut a přesvědčte se, zda není syrový.
-
Pokud máte rádi paštiku hrubší, tak asi dva kousky jater z pánve vyndejte a nakrájejte zvlášť. Nyní celý, ještě horký, obsah pánve rozmixujte a přidejte k němu cca 130 g nakrájeného povoleného másla (ale ne rozpuštěného).
-
Máslo míchejte v játrové směsi, dokud se v ní nerozpustí. Paštiku dochuťte solí, nasekanými sušenými brusinkami, nezapomeňte zamíchat i nakrájené kousky jater.
-
Paštiku nyní přendejte do zavařovací sklenice či keramické formy, její povrch zalijte rozpuštěným ghí (přepuštěným máslem) a posypte celými kuličkami barevného pepře a sušenými brusinkami.
-
Paštiku nechte zcela zchladnout v lednici. Servírujte s oblíbeným pečivem a skleničkou červeného vína.
Domácí kachní paštika s uzeným bůčkem 2
Zdroj: Coolinářka
Domácí kachní paštika s uzeným bůčkem 2
Zdroj:
Coolinářka