zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Domácí kachní paštika s uzeným bůčkem
Autor: Coolinářka Domácí kachní paštika s uzeným bůčkem

Domácí kachní paštika s uzeným bůčkem

Hodnoceno: 6x
Ke sklence kvalitního červeného vína se skvěle hodí něco dobrého, sýrové tyčinky nebo právě tato famózní domácí paštika. Je plná kachních jater a voňavého uzeného bůčku. Rozhodně je tedy o co stát!
do 1 hodiny

reklama

Postup

  1. Do hlubší, ideálně litinové pánve dejte na 50 g másla smažit nahrubo nakrájenou šalotku. 
  2. Po chvilce přidejte na plátky nakrájený stroužek česneku. Po necelé minutě přidejte na kostičky nakrájený uzený bůček. Vše restujte asi 2–3 minuty.
  3. Následně přidejte očištěná a nakrájená kachní játra, rozmarýn a směs koření na divočinu. Ze všech stran játra opečte a následně je podlijte koňakem. Alkohol se během pár minut odpaří. 
  4. Nyní pánev přikryjte poklicí a na mírném ohni vše duste asi 5 minut. Poté zkuste jeden kousek jater rozříznut a přesvědčte se, zda není syrový.
  5. Pokud máte rádi paštiku hrubší, tak asi dva kousky jater z pánve vyndejte a nakrájejte zvlášť. Nyní celý, ještě horký, obsah pánve rozmixujte a přidejte k němu cca 130 g nakrájeného povoleného másla (ale ne rozpuštěného). 
  6. Máslo míchejte v játrové směsi, dokud se v ní nerozpustí. Paštiku dochuťte solí, nasekanými sušenými brusinkami, nezapomeňte zamíchat i nakrájené kousky jater.
  7. Paštiku nyní přendejte do zavařovací sklenice či keramické formy, její povrch zalijte rozpuštěným ghí (přepuštěným máslem) a posypte celými kuličkami barevného pepře a sušenými brusinkami. 
  8. Paštiku nechte zcela zchladnout v lednici. Servírujte s oblíbeným pečivem a skleničkou červeného vína.
Domácí kachní paštika s uzeným bůčkem
Autor: Coolinářka Domácí kachní paštika s uzeným bůčkem

reklama

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.