Suroviny
- kuřecí játra (např. DZ Klatovy) 400 g
- máslo (50 g je na zalití) 200 g
- česnek 1 stroužek
- šalotka 1 ks
- tymián (nasekaná) 1 snítka
- koření pěti vůní (skořice, badyán, fenykl, hřebíček, sečuánský pepř) 1 špetka
- smetana ke šlehání 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
- Játra důkladně očistěte. Ve velké hlubší pánvi zahřejte oříšek másla a osmahněte na něm šalotku s česnekem, 2 minuty stačí.
- Pak přimíchejte koření pěti vůní a tymián. Nechte minutu rozvonět, přidejte játra a opečte je dohněda – při zmáčknutí by měla zůstat pružná, uvnitř růžová, ale zároveň nesmějí být syrová.
- Přesuňte směs do kuchyňského robotu a promixujte na pastu. Přidejte zbývající máslo, smetanu, sůl a pepř a ještě několika pulzy prožeňte mixérem.
- Paštiku můžete protřít sítem – získáte naprosto hladkou a sametovou směs. Poté ji rozdělte do šesti malých misek a důkladně uhlaďte.
- Rozpusťte 50 g másla, nechte vychladnout a přelijte jím paštiku. Podávejte s vaším oblíbeným pečivem.
Kdo ještě nevyzkoušel játrové knedlíčky podle tohoto videoreceptu, musí to napravit!
Kompletní recept najdete ZDE: Játrové knedlíčky do polévky
Nebo zkuste další recepty s játry: