Užijte si prázdninové hodování v řeckém stylu z restaurace Fresh Greek

Za okny je mráz a sníh, a to je ideální chvíle zavzpomínat na letní dovolenou a dopřát si skvělé řecké jídlo.

Předvánoční období přináší spoustu hezkých momentů, je plné rodinných rituálů a setkávání s přáteli, ale také je to období plné náročných příprav a stresu. Nejsem výjimka, takže velmi oceňuji možnost objednat si jídlo domů. Mezi přípravou cukroví a balením dárků jsem během chvilky naklikala objednávku na Dáme jídlo a do 40 minut mi kurýr doručil skvělou řeckou hostinu z restaurace Fresh Greek.

V mé objednávce nemohl chybět gyros. Vybrala jsem Gyros vepřový box (319 Kč), což je kombinace velmi dobře ochuceného vepřového masa, s velkou porcí křupavých hranolek, pita chlebem, tzatziki a salátem z rajčat a červené cibule. Tohle je naše oblíbená stálice, kterou si ve Fresh Greek dáváme často. Maso je čerstvé a je ho slušná porce, oceňuji i nezvyklý tvar hranolek, který je skvělý na nabírání dipu.

Pro děti jsem objednala Saganaki, což je opečený řecký sýr (180 Kč). Jde o kousky polotvrdého slaného sýru Kefalotyri, který je osmažený v těstíčku. Součástí jídla je pita chléb a citron k podávání. Já jsem k tomu ještě přiobjednala porci hranolků s tzatziki dipem (79 Kč). Zkrátka takový smažák s řeckým srdcem. :)

Nakonec mě zlákala i nabídka Mezze, což jsou tradiční malá řecká jídla. Vybrala jsem trochu netradiční hummus se sušenými rajčaty (135 Kč). Dip z cizrny je dochucený sezamovou tahini pastou, bazalkovým pestem a rozmixovanými rajčaty a chutná jako léto! Jako přílohu jsem zvolila pita chleba (45 Kč), který byl příjemně křupavý a uvnitř vláčný.

Přesně tohle jsem potřebovala… Zatímco venku ležely závěje sněhu, já jsem si užila trošku imaginárního sluníčka a díky dobrému jídlu se v duchu přenesla na prosluněné řecké pláže. Restaurace Fresh Greek používá autentické suroviny a jídlo připravuje čerstvé a velmi chutné. A díky Dáme jídlo si jejich dobroty můžete vychutnat doma.

Fresh Greek

  • Terronská 3, Praha 6

Objednávat z kompletního menu na Dáme jídlo můžete ZDE.

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Vybíráme pro Vás ty nejzajímavější restaurace z nabídky Dáme jídlo. Inspirujte se našimi prověřenými tipy a objednejte si domů hostinu bez práce.


Přečtěte si také

Recepty