Užijte si pekelně dobrou indickou hostinu z pražské restaurace Tresind

Indická kuchyně je v Česku nesmírně populární a právě nadchází období roku, kdy tahle voňavá a hřejivá jídla budou více než vítaným zpestřením našich jídelníčků.

Indických restaurací je spousta a mnoho Čechů si tuhle kuchyni oblíbilo, snad proto, že je tak odlišná od té naší. Výrazné aromatické koření, vítaná ostrost a neobvyklé kombinace chutí jsou pokaždé zážitkem. Ale když narazíte na opravdu dobře připravená indická jídla, je to skutečně radost.

Není to tak dlouho, co v blízkosti mého domova, otevřela nová restaurace Tresind. Četla jsem na ní velmi dobré reference, a když jsem zjistila, že je v nabídce Dáme jídlo, bylo rozhodnuto. Tohle musím vyzkoušet...

Přiznávám, že jsem ve výběru z indického menu trochu konzervativní. Mám svá oblíbená jídla a neumím jim odolat, takže si většinou objednávám to samé. Díky tomu mám ovšem celkem srovnání :)

Objednávala jsem hodinu po poledni, kdy vrcholí obědová špička, přesto jídlo dorazilo do třičtvrtě hodiny a krásně teplé. Vše bylo zabaleno v papírových povoskovaných kelímcích, chléb naan byl v papírovém pytlíku s vnitřní termofólií. K jídlu nebyly přibalené příbory a ubrousky, což beru jako ekologický bonus.

Resturace Tresind má v nabídce širokou škálu jídel připravenou v peci tandoor. Já preferuji spíše jídla s omáčkou, ale v menu jsem našla pokrm Delhi Butter Chicken (295 Kč), což jsou kousky kuřecích prsou marinované v jogurtové kořeněné marinádě, poté upečené v tandoor peci a podávané ve smetanové kešu omáčce s rajčaty, která je zjemněná máslem. K tomu jsem objednala basmati rýži (85 Kč), která byla krásně sypká a voňavá. Upřímně, dohromady to byla obrovská porce, která by klidně vystačila pro dva lidi s menším hladem :) Omáčka byla mírně pikantní, lehce nasládlá, plná chuti, maso bylo šťavnaté, což zdůrazňuji zvlášť, protože to byla kuřecí prsa, a ta mají velkou tendenci k vysušení.

Jako pozornost byla k objednávce přibalena i malá indická sladkost. Netroufnu si odhadnout, z čeho byla připravena, tipla bych si nějaké ořechy, možná cizrnovou mouku, na mě to bylo dost sladké, ale kdo potřebuje po obědě sladkou tečku ke kafíčku, ten bude spokojen.

V mé objednávce indických jídel nikdy nechybí bezmasé pokrmy. Fascinuje mě, jak skvělá jídla umí Indové připravit, že vám maso vůbec nechybí. Já vsadila na můj oblíbený Saag Paneer (245 Kč), což jsou kusy sýra paneer, který je podobný našemu tvrdému tvarohu, v kořeněné omáčce z čerstvého špenátu. Paneer byl vynikající, měl skvělou konzistenci, špenát byl připravený z čerstvých, nahrubo nasekaných listů špenátu s cibulí. Jídlo bylo celkem ostré, ale ne zas přehnaně, chuť skvělá... Mile mě překvapila konzistence, většinou se tohle jídlo dělá ze špenátového protlaku, je více omáčkové, tohle ale bylo spíše soté.

Další stálicí mých objednávek je Chana Masala (210 Kč), což je cizrna v pikantní omáčce dochucená kořením garam masala, čerstvým koriandrem a citronem. I v tomto případě bylo jídlo ostré, ale tak nějak snesitelně a příjemně. Jako přílohu jsem zvolila chlebové placky Naan (55 Kč), jejich neutrální chuť krásně stáhne pálivost.

Je vidět, že v resturaci Tresind vaří někdo, kdo ví, co dělá. Jídla byla perfektně dochucená, z čerstvých surovin, připravená s péčí. Překvapily mě fakt velké porce, což je fajn, protože mi zbylo dost jídla i na večeři :) A to jsem celkem zdatný jedlík! Jsem ráda, že tento podnik mám v dosahu domova, určitě jsem zde neobjednávala naposledy.

TRESIND

  • Východní 7, Praha 6 - Střešovice

Objednávat z kompletního menu na Dáme jídlo můžete ZDE

Vyzkoušejte i další restaurace z našeho výběru Dáme FRESH restaurace

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Vybíráme pro Vás ty nejzajímavější restaurace z nabídky Dáme jídlo. Inspirujte se našimi prověřenými tipy a objednejte si domů hostinu bez práce.


Přečtěte si také

Recepty