zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Hřejivá polévka s cizrnou
Spouštím video za 5s.

Hřejivá polévka s cizrnou

Hodnoceno: 4x
Když je venku sychravo, není nic lepšího než talíř horké a husté polévky, která voní zajímavým kořením a nabízí spoustu různých struktur a chutí.
do 30 minut
4 porce

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 17.00 na Primě!

reklama

Postup

  1. Očistěte a nakrájejte zeleninu a brambory. Cibuli nakrájejte najemno, mrkev na kolečka, celer a brambory na kostičky, brokolici rozeberte na malé růžičky.
  2. Na másle osmahněte cibuli do sklovata. Přisypte všechno koření a za stálého míchání ho nechte asi 2 minuty osmahnout, ať se pěkně rozvoní. Pak přidejte všechnu zeleninu kromě brokolice, rajčat a cizrny. Opékejte několik minut spolu s kořením a cibulí. Zelenina by měla nabrat krásnou zlatavou barvu.
  3. Zalijte litrem vody, osolte a opepřete, přiveďte k varu a pomalu na mírném plameni vařte 15 minut.
  4. Poté přidejte rajčata (v hrnci je rozmáčkněte vařečkou), vodou propláchnutou cizrnu a nakonec brokolici. Vařte ještě dalších 5 minut. Ochutnejte, a je-li třeba, dochuťte solí či pepřem. Do hotové polévky vmíchejte nasekanou petržel.
  5. Hned podávejte, ale pokud vám něco zbude do druhého dne, budete nadšeni – všechny chutě se přes noc nádherně prolnou. Máte-li rádi ostré chutě, na talíři si polévku přiostřete chilli – čerstvým, sušeným nebo pastou.

Hřejivá polévka s cizrnou  Foto: Hřejivá polévka s cizrnou; foto: Silvie Kolevová/Jídlo jako vášeň

Karolína, domácí kuchařka – JÍDLO JAKO VÁŠEŇ

Karolína Kamberská

Jídlo jako vášeň Foto:

Třetí kniha gastronomické novinářky a televizní kuchařky Karolíny Kamberské navazuje na předchozí velmi úspěšné tituly Karolína, domácí kuchařka a Štěstí z kuchyně i na oblíbený televizní pořad o vaření na TV Prima. Autorka v nové knize s nadsázkou přiznává, že možná jídlu přikládá moc velký význam – ale považuje zkrátka za velmi blahodárné udělat si na jídlo čas a uprostřed stolu zapálit svíčku.

V tomto svém přístupu k jídlu cítí Karolína spřízněnost se Středomořím, proto právě tam hledala inspiraci pro řadu receptů. Kromě toho kniha nabízí nápady, jak pohostit větší společnost přátel či partu malých děti - zkrátka každého, s kým se čtenář chce o svou lásku k jídlu podělit.

Kniha obsahuje jak všechny recepty z nové podzimní řady pořadu Karolína, domácí kuchařka, tak recepty vytvořené pouze pro tuto knihu. Stejně jako u předchozích Karolíniných kuchařek je každý recept doplněn krásnou barevnou fotografií od Silvie Kolevové a také praktickými tipy, díky kterým jídlo snadno uvaří i začínající kuchaři. Čtenáři se opět mohou těšit i na Karolíniny postřehy a vzpomínky, které se vážou k jednotlivým jídlům.

Uložit

reklama

Sledujte celou epizodu