Špíz z kuřecích jater se slaninou podle Zdeňka Pohlreicha
RTŠ! II (6) - Špíz z kuřecích jater se slaninou
Moje hodnocení
3x
Kuřecí játra, slanina, zelenina, olej, vše napíchat na špejli a šup s tím na gril. Šéf Zdeněk Pohlreich prostě ví, jak na to. V jednoduchosti je krása!
Kuřecí játra osolte a opepřete. Každý kousek jater zabalte do slaniny a napíchněte na špejli, kterou jste nechali přes noc namočit.
Cibuli rozkrojte na čtvrtky, oloupejte a napíchněte na špejli spolu s játry.
Špízy vložte na gril a opečte z obou stran.
Mezitím na dno mísy nasypejte nasekanou petrželku, nakrájená rajčátka a pokapejte olivovým olejem. Osolte a opepřete. Hotové špízy přendejte do mísy a lehce obalte ve směsi s petrželkou. Můžete podávat.
Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.
Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.