Zdeněk Pohlreich

Špíz z kuřecích jater se slaninou podle Zdeňka Pohlreicha

RTŠ! II (6) - Špíz z kuřecích jater se slaninou

Moje hodnocení
3x

Kuřecí játra, slanina, zelenina, olej, vše napíchat na špejli a šup s tím na gril. Šéf Zdeněk Pohlreich prostě ví, jak na to. V jednoduchosti je krása!

4 porce
30 minut

Postup přípravy

  1. Kuřecí játra osolte a opepřete. Každý kousek jater zabalte do slaniny a napíchněte na špejli, kterou jste nechali přes noc namočit.
  2. Cibuli rozkrojte na čtvrtky, oloupejte a napíchněte na špejli spolu s játry.
  3. Špízy vložte na gril a opečte z obou stran.
  4. Mezitím na dno mísy nasypejte nasekanou petrželku, nakrájená rajčátka a pokapejte olivovým olejem. Osolte a opepřete. Hotové špízy přendejte do mísy a lehce obalte ve směsi s petrželkou. Můžete podávat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty